PRVI VANDALI U AKCIJI Kome smeta ograda oko Gradskog parka?

Nije dugo trebalo da prvi vandali odluče ostaviti svoj trag na novoj virovitičkoj šetnici. Naime, nekome se nije svidjelo što ograda koja okružuje radove na šetnici, dvorcu i parku stoji uspravno, pa su ju odlučili postaviti u njima „ispravan“ položaj. Kome je smetala i otkuda potreba za uništavanjem, vjerojatno nećemo saznati. Građani već rezignirano i odmahivanjem ruke reagiraju na ovakve vandalizme.

IMG 20181104 201520 Medium
Kako doznajemo od jednog čitatelja, u nedjelju navečer svjedočio je prizoru dviju djevojčica u fontani. – Jednostavno su se došetale do fontane, uskočile u nju i onda se šetale po unutrašnjosti. Samo je pitanje dana kada će netko napraviti nekakvu štetu koja će skupo koštati – govori nam čitatelj. Ovo nije jedini slučaj kada su građani svjedočili nemaru mladih Virovitičana, viđeni su kako hodaju po ne dovršenom parku, penju se po nasipima zemlje koja se tek uređuje, ulaze na aktivno gradilište gdje riskiraju ozljede.

IMG 20181104 201553 Medium

Postavlja se pitanje, ako je projekt vrijedan više od 81 milijun kuna već sada na meti vandala, što će se dogoditi kada radovi budu dovršeni i pristup građanima u potpunosti dozvoljen. Srećom, u okviru projekta planira se postaviti videonadzor.
– U okviru Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ bit će postavljen videonadzor kako bi se spriječili eventualni vandalizmi te u slučaju istih identificirali počinitelji takvih nedjela. Tako ćemo preventivno zaštititi prostor u kojem će se nalaziti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju u kojima će uživati kako građani Virovitice, tako i slučajni prolaznici i turisti – poručuju iz Gradske uprave te dodaju kako vjeruju da kod građana postoji svijest o značaju očuvanja javnog dobra.

Ostaje nam za vidjeti hoće li vandalizmi ostati “samo” na srušenim ogradama i hoće li svi prepoznati značaj ovog javnog dobra i suzdržati se od njegova uništavanja. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content