S.O.S. VIROVITICA Održan seminar “Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“

U sklopu trogodišnjeg programa “Niste same” koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, u Termama Jezerčica je od 8. do 10. studenoga održan trodnevni seminar “Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“.

Nizom stručnih predavanja i radionica te razmjenom iskustava i pozitivnih primjera iz prakse radilo se na podizanju razine znanja i bolje međusobne suradnje dionika koji sudjeluju u radu na prevenciji i suzbijanju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama. Nakon uvodne riječi predsjednice udruge S.O.S. Virovitica te predstavljanja cilja i tema seminara, započela su stručna predavanja i radionice. Viša sudska savjetnica na Prekršajnom sudu u Virovitici, Jasminka Lovretić, održala je predavanje „Korištenje zaštitnih mjera u slučajevima nasilja nad ženama“, Desa Kolesarić i djelatnica udruge S.O.S. Virovitica Snježana Paripović Gut održale su radionicu „Izgradnja tima – kako poticati timski rad i važnost tima u radu“, načelnica Sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada centara za socijalnu skrb pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Tatjana Katkić Stanić, govorila je o integriranom pristupu problemu nasilja iz perspektive sustava socijalne skrbi.

1 Custom
foto: S.O.S. Virovitica

Sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu, Branka Žigante Živković ukazala je na načine primjena međunarodnih Konvencija i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, djelatnik Odjela maloljetničke delikvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji pri Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Dragan Josipović, održao je predavanje „Uloga policije u prevenciji i zaustavljanju nasilja“, a o temi zlostavljanih žena i ulozi psihijatrijske ustanove u borbi protiv nasilja nad ženama govorila je dr. Suzana Večerić, voditeljica Specijalističke psihijatrijske ordinacije dr. Suzana Večerić.

3 Custom
foto: S.O.S. Virovitica

Seminar je završen raspravom i donošenjem zajedničkih zaključaka, gdje je stavljen poseban naglasak na važnost međusektorske suradnje u kojoj se povezuju svi dionici (institucije i organizacije civilnog društva), kao i na veću posvećenost radu u prevenciji i senzibilizaciji javnosti za stvarnu javnu osudu nasilja kao neprihvatljivog ponašanja u svim segmentima društva.

(S.O.S. Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content