Trener MNK Slatine Nikola Miščević i njegovi puleni najveće su iznenađenje ovogodišnjeg hrvatskog futsala

Kada je započeo projekt ”2. liga” Uprave, članova i tadašnjeg igračkog ”kostura” Malonogometnog kluba Slatina niti najveći optimisti nisu se nadali ovakvom startu, a pogotovo ne drugom mjestu kao novi članovi u 2. HMNL-Istok nakon šest odigranih kola. Mnogi su se samo nadali kako slatinska ekipa neće biti ”kanta za kantanje” i nabijanje gol-razlike već renomiranim ekipama spomenute lige. Ispostavilo se kako slatinski ”futsaleri” opravdano nose naziv najvećeg iznenađenja hrvatskog natjecateljskog ligaškog futsala. O vizionarskoj ideji predsjednika kluba Mateja Rešetara o ulasku u 2. HMNL-Istok i samim počecima, razgovarali smo s Nikolom Miščevićem, skromnim čovjekom, učiteljom u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, igračem, članom Uprave kluba i sada vrlo uspješnim trenerom MNK Slatine.

IMG 5707

Kako ste došli do ideje za natjecanje u 2. HMNL-Istok?

– Osnovni cilj MNK Slatina je natjecanje u jednoj od liga HNS-a. Prilikom osnivanja kluba egzistirala je 1. Županijska malonogometna liga, te smo se u istoj natjecali do trenutka gašenja. S obzirom na nepostojanje drugih malonogometnih liga na području naše županije i grada Slatine sljedeći rang natjecanja u koji smo se mogli prijaviti je 2. HMNL-istok.

Je li bilo problema i kakvih pri okupljanju ekipe, trenera, stručnog stožera na početku dogovaranja oko ulaska u ligu?

– S obzirom na ogromnu želju malonogometaša i futsal publike s područja grada Slatine za sudjelovanjem u jednom ozbiljnom natjecanju, niti najmanjih problema nije bilo prilikom okupljanja ekipe i stručnog stožera. Trenersku funkciju Uprava kluba ponudila je nekolicini malonogometnih legendi s područja grada, kako bi na kraju ulogu prvog trenera prihvatio Velimir Tresk. Na žalost, Veljo se nije dugo zadržao na klupi MNK Slatine, te je zbog privatnih razloga bio primoran napustiti je. Sve se to dogodilo neposredno prije početka natjecanja u 2. HMNL-istok. Nedugo potom Uprava kluba na čelu s predsjednikom Matejom Rešetarom ponudila mi je preuzimanje vođenja prve momčadi, s obzirom na hitnost i ozbiljnost situacije nije bilo drugog izbora nego prihvatiti ponudu.

Druga HMNL-Istok nosi i znatna financijska izdvajanja. Kako se u tom segmentu snalazite?

– Osnovni preduvijet za prijavu natjecanja u 2. HMNL-Istok bio je osiguravanje minimalnog iznosa potrebnog za odigravanje natjecateljske sezone. Kao i drugim sportskim udrugama s područja Slatine, dobar dio sredstava osigurao nam je Grad, odnosno Zajednica športskih udruga grada Slatine. Imamo i nekoliko vrlo značajnih sponzora, brojimo više od 100 članova koji svojom članarinom i različitim oblicima djelovanja podupiru klub i umanjuju troškove kluba. Ovom prilikom prenosim zahvale Uprave i predsjednika kluba Mateja Rešetara Gradu Slatini, svim sponzorima i članovima na nesebičnoj podršci. Svakodnevno radimo i trudimo se opravdati ukazano nam povjerenje.

IMG 6075

Koji je najveći “kamen spoticanja” bio uoči ulaska u 2. HMNL-Istok?

– Nakon zatvaranja financijske konstrukcije, najveći problem predstavlja nam nemogućnost korištenja dvorane Srednje škole Marka Marulića Slatina kao jedine u gradu prikladne za treniranje i odigravanje utakmica. Stvaramo si dodatne troškove putujući na treninge i ”domaćinstva” u Čačince. U Čačincima je publika stvarno vrhunska, ali domaća atmosfera je nezamjenjiva. Nećemo niti govoriti o gubitku za mali nogomet i općenito za sport grada izostajanjem zimskog malonogometnog turnira. Nadamo se da će uskoro i taj problem, na koji ne možemo utjecati, biti riješen. Kako smo informirani, intenzivno se radi na zamjeni podloge u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića, a čuli smo da je virovitičko-podravski župan Igor Andrović rekao kako će ti radovi biti gotovi do Božića, i ako bude tako bit ćemo neizmjerno zahvalni Županiji koja te redove financira.

Sada kada je svima jasno da MNK Slatina nije izletnik u 2. ligi, kakvi su vaši dojmovi nakon pet pobjeda i jedne neriješene utakmice?

– Rezultat je jako dobar, kompletna atmosfera oko kluba je odlična. Imamo veliku skupinu kvalitetnih igrača, i one koji to trebaju postati. Neizmjerno mi je drago što su igrači prihvatili timski rezultat kao glavni cilj i da su jedan drugom podrška u svakom trenutku. Nadam se da će taj pozitivan naboj potrajati.

Koji su planovi za ubuduće, možda 1. HMNL?

– Odigrano je tek šest utakmica i nezahvalno je već sada govoriti o natjecanju u 1.HMNL, fokusirat ćemo se sljedeću utakmicu. Uskoro bi trebale krenuti aktivnosti juniora s trenerom Draganom Mečikom. Ove godine ćemo konkurirati za organizaciju zimskog malonogometnog turnira. Uglavnom, svi pogledi su usmjereni na radove u dvorani.

Želite li nešto poručiti vjernim navijačima koji vas prate na svakoj vašoj utakmici?

– Svakako, imamo najbolje navijače u ligi koji nas ne rijetko prate u velikom broju i na gostujuće utakmice. Veliko hvala svima koji podržavaju naš klub, kao i vama medijima koji izvještavate o našim uspjesima.

Slatinski žuto-plavi u ponedjeljak, 26. studenog igraju u gostima protiv jakog protivnika MNK Brod iz Slavonskog Broda, ali optimizma u redovima trenutno drugoplasirane ekipe ne nedostaje. MNK Slatina ide u Slavonski Brod po bodove. (www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

46496144 2217737188239416 2231134118979043328 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content