U Osnovnim školama obilježavanjem mjeseca borbe protiv ovisnosti održan preventivni projekt “Zdrav za 5”

Od 13. do 20. studenog u osmim razredima Osnovnih škola Ivana Brlić Mažuranić u Virovitici i Ivana Gorana Kovačić u Gornjim Bazjama, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, provodeći planirane aktivnosti iz projekta, održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“.

Zdrav za 5 11.18.7

Obilježavanjem mjeseca borbe protiv ovisnosti koje je započelo 15. studenoga i traje sve do 15. prosinca, održano je predavanje učenicima, gdje je u Virovitičkoj školi od ukupno četiri razreda bilo nazočno 106 učenika, dok je 26 učenika bilo nazočno u dva razreda u Gornjim Bazjama. Aktivnim sudjelovanjem u predavanju i pažljivim slušanjem, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Zdrav za 5 11.18.6

Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su provedene radionica, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola. Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, provodi se već šestu školsku godinu.

Zdrav za 5 11.18.5

Nakon završenih predavanja učenici su iskazali interes o ovoj temi te su poneki imali i dodatna pitanja vezana za ovu problematiku. Nadalje, u narednom periodu do kraja mjeseca borbe protiv ovisnosti, bit će održana predavanja na istu tematiku i u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Virovitici. (viroviticko-podravska.policija.hr)

Zdrav za 5 11.18.1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content