Započela energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Potočnica u Pitomači

Na zgradi Dječjeg vrtića Potočnica u Pitomači započeli su radovi na energetskoj obnovi. Općina Pitomača provodi projekt energetske obnove vrtića, kao još jedan u nizu projekata s ciljem podizanja standarda. U sklopu projekta izvodi se toplinska izolacija vanjskih zidova, ugradnja unutarnjih rasvjetnih tijela, obnova i izolacija krovišta. Trenutno su na radilištu izvedeni radovi na vanjskim zidovima i to pripremni, izolaterski i dio fasaderskih radova. Dinamika izvođenja radova prilagođava se uvjetima rada u vrtiću u cilju nesmetanog izvođenja radova i primjenom mjera zaštite na radu. Radovi se na energetskoj obnovi vrtića ne odvijaju u vremenu podnevnog odmora djece. Završetkom izvedbe izolatorskih radova prijeći će se na postavljanje novih rasvjetnih tijela i zamijene krovišta zgrade. Očekuje se da će radovi biti završeni najkasnije do 31.12.2018. godine, nakon čega će uslijediti energetsko certificiranje zgrade.

a 1

Završetkom projekta energetske obnove Dječji vrtić Potočnica će iz trenutno energetskog razreda D prijeći u energetski razred B. Ukupna godišnja potrošnja nakon provedbe projekta rezultirat će uštedama u potrošnji toplinske energije za 55%, dok će ukupna godišnja potrošnja električne energije postići godišnje uštede od 49%. Ulaganjem u obnovu Dječjeg vrtića osigurat će se ušteda energenata koja će dovesti do financijskih ušteda. Navedena sredstava bit će uložena u daljnje unaprjeđenje odgoja djece u vrtiću prema trenutnim potrebama vrtića.
Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.

a

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content