ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Dom zdravlja širi djelatnost: fizikalna terapija uskoro kod kuće

Danas (ponedjeljak) je održana 7. sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije na kojoj je, između ostalog, dana suglasnost ravnatelju Opće bolnice Virovitica za nabavu uređaja za magnetnu rezonanciju 1,5T vrijednog gotovo 8 milijuna kuna i zaključenje ugovora o pružanju usluga tjelesne zaštite. Isto tako donesena je odluka o proširenju djelatnosti županijskog Doma zdravlja u obliku fizikalne terapije u kući bolesnika te osnivanje Savjeta za zdravlje Virovitičko-podravske županije.

IMG 7787 Medium

Mrežom javne zdravstvene službe za područje Virovitičko-podravske županije, propisano je 6 timova fizikalne terapije u kući bolesnika (Orahovica 1, Slatina 2 i Virovitica 3). S obzirom na to da za sada Slatina ima samo jedan tim, a koji bi u budućnosti prestao s poslovanjem, u Virovitičko-podravskoj županiji kao osnivaču, te Domu zdravlja VPŽ, su, brinući se za zdravstvenu skrb i zdravlje svojih stanovnika, odlučili preuzeti djelatnost fizikalne terapije u kući bolesnika.

Stoga, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije odlučio je proširiti svoju djelatnost na fizikalnu terapiju u kući bolesnika te tako svim stanovnicima VPŽ istu omogućili dostupnom, a skupštinari Županijske skupštine VPŽ su navedenu inicijativu podržali.

IMG 7809 Medium

Razmotreni su polugodišnji izvještaji o ostvarivanju županijskog Proračuna te o radu virovitičko-podravskog župana. Na dnevnom redu se našlo i razmatranje prijedloga Odluke o dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije, razmatranje Programa rada županijskog Savjeta mladih za 2018. godinu, Informacija o upisu učenika u I. razred srednje škole na području županije u školskoj 2018./2019. godini, Informacija o održanim natjecanjima i smotrama učenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u školskoj 2017./2018. godini te razmatranje Izvješća o radu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u 2017. godini.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, a uz vijećnike, prisustvovali su joj virovitičko-podravski župan Igora Androvića, njegovi zamjenici, županijski pročelnici te direktori i ravnatelji županijskih institucija… (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”489302″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content