BOŽIĆNI KONCERT Glazbena škola publiku počastila biranim repertoarom

Bijelim Božićem i pitanjem jesu li Božić samo pokloni ili su ipak važniji darovi srca najmlađi virovitički glazbenici, polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, večeras (srijeda) su publiku uveli u tradicionalni Božićni koncert. Božićnim koncertom Glazbena škola Viroviticu počasti krajem svake godine, kako bi pokazala svu raskoš glazbene umjetnosti koju njeguju desetljećima.

glazbena1

Vrijedne i raspjevane mališane pohodio je i Djed Božićnjak, koji ih je za trud oko glazbe, nota i ritma, ali i lijepog ponašanja i dobrote, nagradio prigodnim poklonima.

U ozbiljniji dio koncerta publiku je uveo najstariji živući učenik Jana Vlašimskog, 94. godišnji Ivan Kovačević, koji je na više od stotinu godina staroj violini posebno emotivno odsvirao možda najpoznatiju božićnu skladbu svih vremena – Tihu noć.

glazbena6

U uvodnom govoru ravnatelj Damir Mihaljević istaknuo je kako neće puno govoriti o uspjesima škole, jer se informacija o njima lako može pronaći u medijima. Izdvojio je činjenicu kako ove godine s ponosom može istaknuti da uz sve druge vrijedne nagrade i priznanja učenicima i mentorima, Glazbena škola ima i svoja tri učenika koji su se uspjeli upisati na glazbene akademije u Hrvatskoj i inozemstvu.

glazbena5

– Naših uspjeha ne bi bilo bez vaše podrške i zato od srca zahvaljujem svima koji nas godinama podupiru i pomažu,  posebno svim roditeljima koji su zbog potpore, truda i žrtve gotovo jednako zaslužni za sve nagrade kao i sami učenici  – naglasio je D. Mihaljević.

I ovaj Božićni koncert bio je prava glazbena poslastica za publiku u prepunoj dvorani Centra kulture. Biranim repertoarom, sastavljenim i od narodnih međimurskih i bačkih božićnih pjesama predstavili su se pjevači Mješovitog zbora.

glazbena13

Kombinacijom božićnih pjesama iz hrvatske glazbene tradicije te izvedbom klasičnih i modernih božićnih skladbi Glazbena škola Jan Vlašimsky predstavila je večeras svoj rad i kroz izvrstan nastup kvarteta saksofona, tamburaškog, harmonikaškog i puhačkog orkestra te simfonijskog orkestra. U koncertu je, uz brojne goste škole i druge ljubitelje glazbe uživala i Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”498615″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content