HUMANITARNI PAKETI Građanima u potrebi GDCK godišnje podijeli 400 tona hrane i higijenskih potrepština

U sklopu projekta „Humanitarni paketi GDCK-a Virovitica“ danas (ponedjeljak) je započelo dijeljenje humanitarnih paketa osobama slabijeg financijskog stanja. Projekt „Ublaživanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebnijim osobama podjelom hrane ili/i osnovne materijalne pomoći – faza II“, od velike je pomoći sugrađanima u potrebi, osobito sada, u predblagdansko vrijeme.

Podjela paketa održava se na četiri lokacije: u Virovitici, Pitomači, Gradini i Cabuni (za Suhopolje). Volonteri Crvenoga križa korisnicima dijele pakete koji su podijeljeni u nekoliko kategorija.

„A paketi“ sadrže hranu za djecu do 15 godina (primjerice Čokolino, kašice i slično). „B paketi“, ujedno i najteži, sadrže hranu za odrasle,  kao što je brašno, šest litara mlijeka, keksi i još mnogo toga. „C paketi“ sadrže potrebite stvari za higijenu za djecu do 15 godina. U njima se nalaze vlažne maramice, štapići za uši, šamponi i sve što je potrebno za higijenu djece. „Paket D“ sadrži higijenske potrepštine za odrasle osobe, primjerice, prašak za rublje, sredstva za čišćenje, šampone, sapune i slično.

IMG 0483 Custom

DOBRODOŠLA POMOĆ

Neki paketi dijele se svaki, neki svaki drugi mjesec. – Kada se sve zbroji, godišnje se podijeli 23.500 paketa, sveukupno 400 tona, što znači svaki mjesec oko 40 tona. Podjela paketa vrši se svaki mjesec, zaključno do lipnja – istaknuli su Mario Grgurić i Saša Žada, voditelji i kordinatori ovoga hvalevrijednoga projekta.

Korisnici s kojima smo danas razgovarali istaknuli su kako su im paketi jako važni jer se kao korisnici zajamčene minimalne naknade moraju snaći sa svakom kunom koju imaju pa im pomoć u hrani ili potrepštinama jako dobro dođe.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”496225″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content