Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u crkvu Presvetog Trojstva u Turnašicu

Na misi zornici danas (ponedjeljak) u crkvi Presvetog Trojstva u Turnašici, izviđači predvođeni učiteljem Ivanom Jurićem i krizmanikom Josipom Pitntarom unijeli su Betlehemsko svjetlo.

Donošenje Betlehemskog svjetla u Hrvatsku i ove je godine, 26. godinu zaredom, organizirao Savez izviđača Hrvatske. Župnik Ljubo Krmar zahvalio je izviđačima na donesenom svjetlu i pozvao da ga ponesu svojim domovima i članovima svojih obitelji.

IMG 0698 Custom
foto: čitatelj

Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih da šire mir među ljudima.

IMG 0700 Custom
foto: čitatelj

Vjernici ove pitome župe svakog dana rado u došašću dolaze na mise zornice pripremajući se budnošću i zajedničkom molitvom za dolazak Božića. Isto tako vjernici pripremaju skromni doručak te kuhaju čaj i vino za sudionike misa Zornica svjedočeći zajedništvu i noseći radost blizine Božića.

(www.icv.hr)

IMG 0816 Custom
foto: čitatelj

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content