KRUH ZA POSLIJE U akciju se uključili brojni građani, no premalo ljudi dolazi po darovani kruh

U većini virovitičkih pekara u tijeku je akcija ‘Kruh za poslije’. Cilj akcije je podijeliti već unaprijed plaćeni kruh građanima koji su u potrebi. – Za kupljeni kruh izdajemo poseban račun, a kruh se nalazi u posebno označenim košarama na prodajnom mjestu – ističu iz pekare Pinokio. Ova se humanitarna akcija već provodi u više gradova u Republici Hrvatskoj pa je tako i GDCK Virovitica odlučio ovu aktivnost provesti i na području Grada Virovitice i općina Gradine, Pitomače, Suhopolja i Špišić Bukovice.

kruh 1 1

-Najveći problem je što građani zbilja mnogo kupuju ‘Kruh za poslije’, a osobe u potrebi iz nekoga razloga ne dođu po njega – ističe prodavačica iz pekare Jozo te moli sve građane koji si ne mogu priuštiti kruh da dođu po njega.

-Jedna gospođa svako jutro kada ide na posao kupi jedan kruh, kaže veseli je to – sa smiješkom priča prodavačica iz pekare Roko. Ova hvalevrijedna akcija započela je baš u adventsko vrijeme kada među nama vlada božićni duh pa svi želimo na neki način pripomoći jedni drugima.

Iz Gradskog društva Crvenog križa pozivaju sugrađane u potrebi da dođu u pekare koje sudjeluju u akciji ‘Kruh za poslije’ i zatraže svoj kruh. – Nemojte se ustručavati i ne treba vam biti neugodno zatražiti kupljeni kruh koji sugrađani kupuju za vas – poručuju iz GDCK Virovitica. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock)

[g-gallery gid=”494839″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content