Mađarska potvrdila sudjelovanje na 24. Viroexpo-u od 15. do 17. ožujka 2019. godine

Károly Robert Scherczer, voditelj Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Hrvatskoj, potvrdio je Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica i članu Organizacijskog odbora 24. “Viroexpo-a”, sudjelovanje Mađarske na 24. “Viroexpo-u” međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici od 15. do 17. ožujka 2019. godine.

Mađarska sudjeluje na Viroexpo-u od 2001. godine, a 2004. godine i 2015. godine je bila zemlja partner.

Hrvatska gospodarska komora– Županijska komora Virovitica ima potpisane Sporazume o suradnji i izuzetno dinamičnu suradnju s Trgovačko-industrijskom komorom županije Somogy iz Kaposvara i Poduzetničkim centrima županije Baranja u Pecs i Uredom u Barcsu, te Uredom za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske u Hrvatskoj, temeljem kojih se potiče promocija gospodarstva, a u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje.

Na bazi reciprociteta gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se u kontinuitetu na sajmovima u Barcsu, Kaposvaru, Pecs i Szentlorincu, a mađarsko gospodarstvo, odnosno županije Somogy i Baranja i gradovi Barcs, Kaposvar, Pečuh i Szentlorinc, redovito se predstavljaju na sajmu Viroexpo u Virovitici.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Mađarske, u 2017. godini iznosila je 24,7 milijuna eura, čime je mađarska pozicionirana na treće mjesto među 73 zemlje, s kojima gospodarstvo Virovitičko-podravske županije ima vanjskotrgovinsku razmjenu.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content