PITOMAČA Božićno druženje nacionalnih manjina i prisjećanje tradicionalnih božićnih običaja i delicija

U toplom predblagdanskom okruženju u subotu, 8. prosinca, u izložbenom prostoru Vedrog Radija, okupile su se nacionalne manjine i prisjetile svojih tradicijskih božićnih običaja.

Uz bogat blagdanski stol i toplu dobrodošlicu predstavnice radija Vedranu Šajn bili su tu i predstavnici ”Romske kuće” Maglenča iz Bjelovarsko-bilogorske županije Goran i Giullianno Đurđević, predsjednica Srpskog kulturnog društva ”Prosvjeta” pododbor Virovitica Ljiljana Vukomanović s članovima društva u tradicionalnoj nošnji, Demokratska Zajednica Mađara Hrvatske Udruga Novi Gradac s predsjednikom Ištvanom Selešijem, plesnom i glazbenom sekcijom u tradicionalnoj nošnji, a tradicionalne božićne običaje i nošnju, kao i pitomački kraj predstavila je i Ivka Mađar iz Udruge “Čuvarice kulturne baštine” Kladare.

47580614 529592137510046 1996695575394779136 n
Foto: V. Šajn

Nakon upoznavanja tradicionalnih božićnih običaja, kušanja tradicionalne božićne hrane svake manjine i ugodnih razgovora, prisustvovali su i paljenju druge adventske svijeće na trgu u Pitomači gdje su predstavnici Demokratske Zajednice Mađara Hrvatske Udruga Novi Gradac odsvirali nekoliko božićnih pjesama. Druženje se nastavilo u prostorijama Vedrog Radija. (www.icv.hr, vš)

[g-gallery gid=”496171″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content