PITOMAČA: IGRAONICA SREĆE Projektom će se produljiti radno vrijeme Dječjeg vrtića “Potočnica” i ostvariti 5 besplatnih radionica

U vedrom i veselom duhu djeca Dječjeg vrtića „Potočnica“ danas (utorak) su otvorila Početnu konferenciju projekta „Igraonica sreće“. Radi se o projektu kojeg je prijavio Dječji vrtić „Potočnica“ u partnerstvu s Općinom Pitomača. Ukupna vrijednost projekta iznosi 801.786,61 kuna, a financira ga u 100-postotnom iznosu Europski socijalni fond. Projektom će se omogućiti produljenje radnog vremena vrtića u kojem će biti ostvareno 5 radionica besplatnih za djecu predškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića, koje je započeti u siječnju. Projektni prijedlog je uspješno izradila tvrtka Draft d.o.o.

IMG 0729

Program konferencije je vodila ravnateljica vrtića Marija Jakelić, a nazočnima se obratio i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić koji je tom prilikom pozvao roditelje i staratelje djece da se odazovu na radionice. Načelnik Grgačić, također, je istaknuo da se osim ovoga projekta, puno ulaže u Dječji vrtić „Potočnica“ te su ostvareni i projekti Energetska obnova Dječjeg vrtića „Potočnica“ te opremanje vanjskog igrališta čime su ostvareni bolji infrastrukturni uvjeti.

IMG 0822

– Kao što je vidljivo i poznato, jako puno se ulaže u razvoj našeg vrtića te će se još i više ulagati jer djeca moraju imati kvalitetan predškolski odgoj i obrazovanje, a samim time i njihove odgojiteljice koje brinu za njih – rekao je Ž. Grgačić.

Podršku ovom, kao i drugim projektima Dječjeg vrtića “Potočnica” dala je saborska zastupnica Vesna Bedeković te je istaknula važnost odgoja djece u ranoj dobi, odnosnoj vrtičkoj, a samim time i dobro strukturiran sustav pa tako i ulaganje u ovaj vrtić. Osim toga, saborska zastupnica je ovom prilikom najavila da ćeš biti još projekata kojima će se razvijati Dječji vrtić “Potočnica”.

Nakon toga, voditeljice radionica sve prisutne, a prije svega roditelje, upoznale su sa svojim planom po kojemu će raditi na ovih pet radionica. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”498405″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content