PJESMOM DO RADOSTI DJEČJEG OSMIJEHA U Pitomači održan koncert za SOS Dječje selo Hrvatska

Povodom Dana nevine dječice, u dvorani Doma kulture u Pitomači, u organizaciji Centra za kulturu Drago Britvić Pitomača, a pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, danas (petak) je održan humanitarni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska.

Na koncertu su nastupili Barbara Othman, Lucija Jakelić, The Fusion, VS Gorbonuk, Stjepan Lach, Tomislav Tišljar, Klapa Kampanel, Trio M, Podravski Mužikaši, Dječji vrtić Potočnica, Zbor Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Područna škola Dr. Marijana Jergovića Pitomača.

Uvodnim citatom: “Čovjek je najviši tek kada se sagne da pomogne djetetu” započeo je ovaj veliki humanitarni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska pod imenom “Pjesmom do radosti dječjeg osmijeha”, a otvorili su ga glazbenom točkom pitomački vrtićarci, djeca iz Dječjeg vrtića “Potočnica”.

Dom kulture u Pitomači koji “vapi” za nastavkom obnove večeras je uz sve prisutne Pitomačanke i Pitomačane otvorio vrata za mnoge goste sa područja Virovitičko-podravske županije, a među nazočnima bili su i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić i mnogi drugi.

Poseban pozdrav publika je uputila gošći iz SOS Dječjeg sela Hrvatska, Danijeli Kovačević, koja je između ostalog “dala” kratki prikaz Božića u SOS Dječjem selu.

Ovu prekrasnu glazbeno-scensku večer u Pitomači publika je nagradila velikim pljeskom, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

(www.icv.hr, ml, ts, foto: fotoBegović)