Pjesnička večer u Čačincima: Stihovi su ogledalo svačije duše

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Domu kulture održana je 4. Pjesnička večer. Na ovogodišnjoj pjesničkoj večeri svojim su se stihovima predstavili pjesnici amateri: Jasminka Stošić iz Orahovice, Natalija Bajer iz Virovitice, Slavica Čizmar iz Nove Bukovice, Marija Kenjerić iz Čađavice, Ivan Jukić iz Feričanaca, a literarnim uradcima predstavili su se učenici OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci Magadalena Jelenčić, Jelena Mečenero, Lorena Ugarković, Lana Morović, Laris Goluska, Dunja V. Krolo i Borna Župan dok je gost večeri bio poznati slatinski pisac, dekan VŠMTI Virovitica Oliver Jukić.

DSC 0939

Jukić je predstavio svoja već dva poznata romana ”Sudačka nadoknada” i ”Revanche” te nedavno izdani ”Bablje ljeto”:
-Pisanje je nešto što me uz sport i glazbu posebno oduševljava. Počelo je sasvim slučajno, u svom prvom romanu sam, nakon nekoliko pokušaja u nakladničkim kućama, sam sebi bio nakladnik, poslije je sve nekako krenulo. Inspiracija su mi opusi Gorana Tribusona i Pavla Pavličića čija djela koja redovno čitam i nekako sam njihovim stilom i sam počeo. Moram priznati da sam bio na dosta književnih večeri, ali ovo me u Čačincima potpun oduševilo i osjećam se ovdje kao kod kuće. Hvala Čačincima i organizatoru na pozivu, a posebno sam sretan kada ovdje vidim mlade ljude koje se bave poezijom i pisanjem i to nekako vraća nadu da će pisana riječ još uvijek dugo živjeti u svima nama – rekao je Oliver Jukić koji je Čačinčanima i gostima pokazao i svoje glazbeno umijeće zasviravši i zapjevavši sa svojim bendom ”Oliver i prijatelji” nekoliko prepoznatljivih rock balada.

DSC 0989

Glazbena pratnja i ovoga puta su bile domaće, čačinačke snage, solistice sestre Tamara i Ines Prelog te na klavijaturama Šime Milovac. Večer je vodila učiteljica hrvatskog jezika čačinačke osnovne škole i glavna začetnica ove čačinačke pjesničke priče, Andrea Prelog, dok su večeri nazočili i načelnik općine Čačinci Mirko Mališ te njegov zamjenik i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac. U sjajnom ambijentu Doma kulture, ponovno su vrvjele prelijepe riječi, pljeskalo se svakoj strofi čime su i pjesnici razbijali i ono malo treme što su imali, a još se jednom po tko zna koji put dokazalo da su stihovi ogledalo svačije duše. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

DSC 0881

[g-gallery gid=”493968″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content