POLICIJA IH TRAŽI Opljačkali i devastirali kuću muškarca u kolicima, počupali slavine i ostavili vodu da teče

Službenici PU virovitičko-podravske tragaju za počiniteljem ili više njih koji su prošlog vikenda opljačkali i devastirali kuću 33. godišnjeg D. V.-a iz Suhopolja, dok je on boravio na desetodnevnom oporavku u bolnici. D.V. je osoba s invaliditetom, u kolicima je, a u bolnici je završio zbog problema s dekubitalnim madracem.

– U utorak sam se trebao vratiti kući i prijatelj je otišao ranije, kako bi naložio peć na drva. Imao je što vidjeti – sve je bilo razbacano, dio pokućstva oštećen, curila je voda iz slavine – ispričao je D.V., istaknuvši kako ga je vijest šokirala i uplašila.

Nestao je alat, kaže, počinitelji su u kuhinji iz zida iščupali novi bojler, dok je u kupaonici curila voda iz rupe gdje je prije toga bila slavina. I nju su iščupali, slomili naslon fotelje, razbacali stvari posvuda, razbili vrata.

-Bilo mi je strašno sve to vidjeti, tri godine mi je trebalo da ovu staru kuću prilagodim kolicima i svojim potrebama. Najgore je što se bojim za vlastitu sigurnost i što taj strah još dugo neće proći – kaže D.V., istaknuvši kako se zbog cijelog slučaja privremeno iselio iz vlastitog doma, na sigurnije mjesto.

Materijalnu štetu mu nitko neće moći nadoknaditi, kaže, no strah od toga da se ovakav vandalizam ne ponovi dok je sam kod kuće još je gori, ističe. Slučaj je prijavio policiji za koju kaže kako je već upoznata sa sličnim situacijama po mjestu.

Policija ističe kako slučaj istražuju u suradnji s građanima. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content