POLICIJA POZIVA NA OPREZ Neka se prošli ulazak u novu godinu ne ponovi: Nakon dočeka 3 osobe poginule u prometnim nesrećama

Ispred nas je produženi vikend i novogodišnja noć, a na prometnicama su se počele stvarati gužve zbog čega se Policijska uprava virovitičko-podravska građanima obratila priopćenjem.

– Kako je pred nama produženi vikend i novogodišnja noć zbog velikog broja pristiglih naših građana koji su na privremenom radu u inozemstvu pojavile su se velike gužve na prometnicama, a navedene gužve i pojačani promet očekujemo i u novogodišnjoj noći. S obzirom na iskustva od prošle godine kada se na području RH u novogodišnjoj noći dogodilo više prometnih nesreća, a odmah nakon same proslave i dočeka Nove godine u dvije prometne nesreće 3 osobe su smrtno stradale.

Kako se ovaj scenarij ne bi ponovio ove godine, ovom prilikom pozivamo sve sudionike na pojačani oprez u prometu, a posebno upozoravamo vozače da vode brigu o prigodnim blagdanskim konzumacijama alkohola, odnosno da ukoliko planiraju upravljati vozilom, ne konzumiraju alkoholna pića i da si po potrebi osiguraju siguran prijevoz od mjesta gdje će biti na proslavi do mjesta stanovanja.

Napominjemo da u dane blagdana kada će mnogi odmarati od radnih obaveza, slaviti ulazak u novu godinu, policijski službenici će vršiti pojačani nadzor cestovnog prometa sa ciljem održavanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na željenoj razini i sa ciljem da se prevenira teško kršenje prometnih propisa i moguće događanje prometnih nesreća.

Sve vozače koji budu grubo kršili prometne propise, ovdje posebno mislimo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, sankcionirat će se primjereno stupnju alkoholiziranosti, a još jednom podsjećamo da su kazne za najgrublja nepoštivanja prometnih propisa vrlo visoke od 5.000,00 do 15.000,00 kuna uz predviđenu mjeru opreza privremenog oduzimanje vozačke dozvole na mjestu počinjenja prekršaja od 12 sati do 8 dana, privremeno isključenje vozača iz prometa i mogući smještaj u prostorijama za zadržavanje do otriježnjenja, te izricanje zaštitne mjere „zabrane upravljanja motornim vozilima one kategorije s kojom budu zatečeni u prometu do 12 mjeseci, te po pravomoćnosti odluke izricanje 3 prekršajna negativna boda. Ujedno vam želimo sve najbolje u Novoj 2019. godini i da vam blagdanska noć prođe u miru i veselju – poručuju iz PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content