PROJEKT BEE2BE Hrvatski pčelari u Pečuhu sudjelovali na dvodnevnom Festivalu sv. Ambrozija

Dana 15. i 16. prosinca 2018. godine, u organizaciji projektnog partnera iz Pečuha, održan je Festival sv. Ambrozija kao zaštitnika pčela i pčelara. Svojim sudjelovanjem na festivalu, brojni pčelari i predstavnici pčelara sa područja Virovitičko-podravske Županije uveličali su održanu svečanost na Kossuthovom trgu u samom centru Pečuha.

Aktivnost je započela u jutarnjim satima sa degustacijom meda i ostalih pčelinjih proizvoda pri čemu su pčelari i ostali prisutni razmjenjivali iskustva i svoja znanja. Svečano otvorenje festivala bilo je izuzetno zanimljivo i ceremonijalno, budući da su na trg pristigli viteški redovi pčelara koji su nastavili mimohod uz baklje preko Szechenyijeva trga do Crkve Blagovijesti unutar koje je u poslijepodnevnim satima održana misa u čast sv. Ambrozija.

Novine 2 Custom
foto: čitatelj

Drugi dan Festivala na Kossuthovom trgu nastavio se u vidu prezentacije proizvoda od pčela sa mogućnošću degustacije meda i posjeta trgovini koja se nalazi na istome trgu.

Osim prisutnih pčelara i predstavnika pčelara sa područja naše županije na Festivalu su također sudjelovali i domaćini organizatori, predstavnici zajednice mađarskih pčelara, gospodin Gabor May i ostali sudionici organizatori projektne aktivnosti.

Kossuthov trg 4 Custom
foto: čitatelj

Projekt „Bee2Be“ prijavljen je i odobren na prvom pozivu za dostavu projektnih prijedloga Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska Hrvatska 2014.-2020. U implementaciji je od 1. lipnja 2017. godine i traje narednih 20 mjeseci, do 31. siječnja 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 252.314 €, od čega Europska Unija sufinancira 85 posto dok preostali iznos podmiruju korisnici projekta. Glavni korisnik projekta je Grad Virovitica, a isti provodi sa partnerima Županijom Baranja, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

(Razvojna agencija VTA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content