PROSINAC U GRADU U subotu Božićni sajam, lončarska radionica, božićni koncert i putopisna večer

Polako kročimo sve dalje najljepšim mjesecom u godini. Manifestacija “Prosinac u gradu” već se poprilično zahuktala, a bliži nam se i paljenje još jedne svijeće na adventu. U subotu pred još jednu adventsku nedjelju čeka nas nekoliko događanja.

Prvi na rasporedu je Božićni sajam kojeg organizira Kreativna udruga “Unikat” u suradnji s Gradom Virovitica, Turističkom zajednicom grada Virovitice i tvrtkom Flora VTC. Sajam će se održati na Trgu kralja Tomislava (pod satom) od 9 do 12 sati. Svojim proizvodima, jelima i pićima te rukotvorinama predstavit će se udruge, obrtnici i škole. Posjetitelji će moći degustirati tradicijska božićna jela i kolače, kuhano vino te kupiti unikatne poklone i božićne ukrase. Za najmlađe posjetitelje sajma Udruga “Unikat” organizira i zanimljivu radionicu “Obojimo božić” koja će se održati u 11 sati u prostorijama Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije na adresi Ljudevita Gaja 3.

Od 10 do 13 sati u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica održat će se lončarska radionica “Glina u arheologiji”. Ako želite znati kako izgleda raditi na lončarskom kolu ovo je radionica za vas! Pokušajte izraditi svoju posudu od gline.

U večernjim satima, u 19 sati, Kulturno-umjetničko društvo Virovitica u Kazalištu Virovitica održat će tradicionalnu 25. “Večer folklora, pjesme i običaja”. Uz domaćina nastupit će i KUD Preporod iz Dugog Sela, KUD Crkvari iz Crkvara te sastav Contesse iz Suhopolja. Cilj ovog tradicionalnog božićnog koncerta je promicanja kulturne baštine plesa, pjesme i narodnih nošnji Podravine i podravskog kraja.

U 19:30 sati u Češkom domu će se održati Putopisna večer. Članovi Češke besede i gosti iskoristit će ovu večer kako bi nakratko kroz pisanu riječ otputovali u Češku. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content