PUTOKAZ ORAHOVICA Vršnjačko nasilje tema je o kojoj se mora svakodnevno govoriti

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Putokaz Orahovica obilježila je Međunarodni dan ljudskih prava i svoj peti rođendan nizom aktivnosti vezanih uz temeljne ciljeve svoga rada, a riječ je, naravno, o ljudskim pravima. Tema ovogodišnjeg obilježavanja bila je vršnjačko nasilje o kojem su održana dva predavanja, a svoj obol dali su polaznici dječjeg vrtića osnovne i srednje škole.

Prva aktivnost bila je predavanje dr. Marijane Peček Vidaković u društvenoj dvorani srednje škole Orahovica na temu “Utjecaj vršnjačkog nasilja na mentalno zdravlje djece”. U znak odlične dugogodišnje suradnje sa SŠ “Stjepan Ivšić” Orahovica, doktorica Peček Vidaković uručila je ravnatelju srednje škole, Zorislavu Milkoviću prigodan poklon povodom Međunarodnog dana ljudskih prava – knjigu “Nasilje među djecom”, koja na opširan način govori o vršnjačkom nasilju, a bit će dostupna u školskoj knjižnici kako učenicima, tako i nastavnicima.

-Predavanje je bilo odlično, tim više što su se interaktivno uključili i učenici i profesori i još jednom se vidjelo kako je ova tema itekako aktualna i da o njoj svakodnevno treba raspravljati – rekla je predsjednica Putokaza Suzana Đebro Maričić.

Drugi dio bilo je predavanje za građane u hotelu Ružica s temom “Uloga škole u suzbijanju vršnjačkog nasilja” koje je održala profesorica pedagogije i stručna suradnica savjetnica u SŠ “Stjepan Ivšić” Orahovica Snježana Konopek.

1212danljudskihprava 1 Custom

-Ovom prilikom zahvaljujem profesorima osnovne i srednje orahovačke škole, odgajateljima Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica, djelatnicima gradske Uprave te ekipi orahovačkog Ženskog rukometnog kluba koji su u velikom broju došli na predavanje – rekla je S. Đebro Maričić, te istaknula da se Dječji vrtić “Palčić” Orahovica pridružio aktivnostima obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava izradom prekrasnog plakata na temu ovoga dana.

-Od srca hvala odgajateljici Danijeli Hofman i njenim Ježićima. Ovo nije kraj, nego tek početak zajedničkog djelovanja na osvještavanju zajednice o problematici vršnjačkog nasilja. Ovaj dan pokazao ja da moramo o tome pričati bez prestanka, kako s djecom tako i s odraslima i samo na takav način zajednički možemo spriječiti sve vrste nasilja ne samo na našem području, nego i u cijeloj Hrvatskoj – zaključila je Suzana Đebro Maričić. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content