Studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici posjetili tvrtku RIMAC AUTOMOBILI d.o.o.

foto: vsmti.hr

Studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održali su terensku nastavu u tvornici RIMAC AUTOMOBILI d.o.o. Sveta Nedjelja. Terenskoj nastavi su prisustvovali studenti 2. i 1. godine smjerova: Poduzetništvo, i Menadžment malih i srednjih poduzeća. Studenti su se upoznali sa nastankom i razvojem tvrtke RIMAC d.o.o. te načinom poslovanja tvrtke koja je i ove godine uvrštena među najbrže rastuće tvrtke u Europi i ostvarila rast prihoda za nevjerojatnih 854%.

Studenti su upoznati sa specifičnostima nastanka i razvoja tvrtke koja danas broji više od 400 zaposlenih, a novim investicijskim ciklusom od 30 milijuna eura, taj broj namjeravaju povećati za još 100 u idućih godinu dana. Prigodom posjeta otvorena je mogućnost prijave za obavljanje stručne prakse u društvu RIMAC AUTOMOBILI d.o.o. te će se onim najboljima pružiti prilika za zapošljavanje i rad u ovoj respektabilnoj kompaniji. Ovo je još jedan korak naprijed u povezivanju Visoke škole sa gospodarstvom u neposrednom okruženju, te doprinos ostanku mladih ljudi u Hrvatskoj nakon završetka svog školovanja.

foto: vsmti.hr

Posjeti ovakvim tvrtkama u sklopu terenske nastave, veoma su značajan faktor pri edukaciji budućih poduzetnika, jer im se na direktan način prenose iskustva i daju savjeti kako i na koji način uspjeti u poslovnom svijetu, te kako se nositi sa sve većom konkurencijom u globalnim uvjetima poslovanja.

(vsmti.hr)