U PETAK, 4. SIJEČNJA POTPIS UGOVORA Grad Virovitica povećava broj novih stipendija s 10 na 18

U petak, 4. siječnja u 9 sati, u Gradskoj upravi (Trg kralja Zvonimira 1, Virovitica) gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisat će ugovore o dodjeli gradskih stipendija s 18 novih stipendista.

Podsjetimo, Grad Virovitica je 29. studenog raspisao natječaj za dodjelu novih stipendija u akademskoj godini 2018./2019., od čega tri za studente prve godine te sedam za studente druge i viših godina studija.

– Na natječaj se javilo ukupno 27 studenata, a nakon provedenog postupka bodovanja, zaključeno je kako 26 kandidata zadovoljava kriterije natječaja. U međuvremenu su neki od kandidata odustali te je za gradsku stipendiju ostalo prijavljeno ukupno 18 kandidata, 5 studenata prve godine i 13 studenata viših godina studija. Stoga je Komisija za stipendiranje predložila gradonačelniku povećanje broja novih stipendista – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Gradonačelnik Ivica Kirin je temeljem prijedloga Komisije donio Odluku kojom se broj novih stipendista povećava s 10 na 18, tako da će u akademskoj godini 2018./2019. Grad stipendirati ukupno 40 studenata. Mjesečni iznos stipendije je 800 kuna, a studenti je dobivaju svih 12 mjeseci u godini.

– Mladi su naša budućnost i oni će jednoga dana biti perjanica razvoja našeg grada. Jedan od kriterija za dobivanje stipendije je i deficitarnost čime želimo potaknuti mlade da ne odabiru one fakultete koje će lakše završiti, već one s kojima će se kasnije lakše zaposliti – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content