U Poduzetničkom inkubatoru Virovitica održat će se Dan obrazovanja poduzetnika u četvrtak, 13. prosinca

Kako bi se osigurala informiranost poduzetnika o novim natječajima i pravilima te ih se istovremeno motiviralo za primjenu novih informatičkih rješenja u poslovanju, 13. prosinca u Poduzetničkom inkubatoru Virovitica održat će se Dan obrazovanja poduzetnika.

Dan obrazovanja poduzetnika organizira i financira Razvojna agencija VIDRA te Europe Direct Centar Virovitica, u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom te ugovorenim vanjskim stručnjacima. Edukacije se organiziraju u sklopu projekta E-poslovanje te RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva.

Kako bi osigurali sjedeće mjesto, potrebno je prijaviti se na vrijeme putem obrasca.

PROGRAM EDUKACIJE

10:00 Primjena E-računa u poslovanju;
11:30 Predstavljanje novih natječaja: IKT i Internacionalizacija poslovanja;
12:30 Primjena informatičkih rješenja u poslovanju

TEME EDUKACIJA

Primjena E-računa u poslovanju

Od prosinca 2018. godine svako poduzeće koje na bilo koji način obavlja usluge ili prodaje robu obvezniku javne nabave morat će radi Zakona o elektroničkom računu izdavati eRačun. Očekuje se da će kroz godinu dana 60.000 poduzetnika izdavati eRačune te se time želi potaknuti izdavanje eRačuna i između poduzetnika.

Elektronički račun iste je pravne snage kao njegova papirnata inačica, ali njihova glavna razlika je u načinu dostave i obrade.

Edukaciju će u sklopu projekta E-poslovanje, održati tvrtka Elektronički računi d.o.o. koja će poduzetnicima prenijeti praktično iskustvo.

IKT i Internacionalizacija poslovanja

Razvojna agencija VIDRA predstavit će 13. prosinca u sklopu Dana obrazovanja poduzetnika dva aktualna natječaja za poduzetnike kojima se želi potaknuti digitalizacija i internacionalizacija poslovanja.

Riječ je o natječaju Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2 i natječaju Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2.

Primjena informatičkih rješenja u poslovanju

U sklopu projekta RUPO- Jačanje ruralnog poduzetništva pripremila edukaciju kojom će stručne osobe predstaviti kako unaprijediti svoje poslovanje kroz primjenu novih informatičkih rješenja.

Edukaciju Primjena informatičkih rješenja održat će Visoka škola za menadžment u informatici Virovitica koja ima iskustvo u suradnji sa poduzetnicima. Edukacija je namijenjena za svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje. Edukacijom će MSP biti upoznati s novim informatičkim rješenjima i mogućnostima njihove implementacije u poslovanje radi unaprjeđenja poslovnih procesa.

Prijave putem obrasca mogu se izvršiti OVDJE.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content