VRATILI LJUDE NA TRIBINE Viro Virovitica i Lavice stavili “točku na i” sjajne 2018. godine

Iza nas je jedna uzbudljiva rukometna sezona. Rukometašice Pitomače u proljetnom su dijelu sezone pod palicom trenera Darka Međimorca izborile opstanak u 1. ligi. Uprava kluba prijavila se za natjecanje u 1. ligi i novoj sezoni. Međutim, zbog odlaska dijela igračica na daljnje školovanje, klub odustaje od 1. lige, stoga se u jesenskom dijelu natjecao u 3. ligi Sjever. Nakon završetka polusezone ekipa se nalazi na mjestu koje daje realne izglede za povratak u drugoligaško društvo.

Rukometaši Viro Virovitice odlično su odigrali povratničku sezonu u 1. ligi. Pobjedničkom serijom na kraju proljeća završili su na petom mjestu. Jesenski dio bio je još uspješniji. S križevačkim KTC-om i Bjelovarom borili su se za prvo mjesto. Zbog odgoda uvjetovanih reprezentativnim obvezama, tablica nije kompletna, ali virovitički rukometaši polusezonu će završiti u vrhu.

MG 4672 Custom

Ekipa Tvin Virovitice proljetos je bila u utrci za naslov prvaka u 2. ligi Sjever. Ozljede ključnih igračica u posljednjih nekoliko kola donijele su na kraju sezone četvrto mjesto. Ljetos je sastav pomlađen, koji je trenerica Zdenka Premužić dobro ukomponirala te su ovaj dio natjecanja Lavice završile na drugom mjestu, s istim brojem bodova, kao vodeći Bjelovar II.

IMG 9167 Custom e1541853721370 Custom

Rukometaši Slatine s mladom su momčadi u vrhu 2. lige Istok, dok je momčad Orahovice pokazala da je ulazak u viši rang natjecanja bio dobar potez.

Rukometašice Mikleuša proljetni su dio igrale 3. ligu Istok. Uprava kluba u novoj sezoni odustala je od seniorskog natjecanja te se prijavila za natjecanje u 1. kadetskoj ligi. Rukometni klub Orahovica od jeseni je formirao žensku selekciju, koja se natječe u 3. ligi Istok.

Orahovica Custom Custom

U mlađim dobnim uzrastima virovitički klubovi Viro Virovitica i Tvin Virovitica pokazali su kvalitetu svojeg rada plasmanima na državne završnice. Mladi rukometaši su se plasirali na državne završnice u konkurenciji mlađih kadeta i dječaka B, dok su kod rukometašica to bile kadetkinje, mlađe kadetkinje i djevojčice A. Prva perjanica virovitičkih Lavica Tamara Hudoletnjak, nakon reprezentativnog staža u kadetskom uzrastu, pozvana je i u juniorsku reprezentaciju.

MK TVIN Custom Custom

Županijski rukometni savez, uz kup natjecanje u seniorskoj konkurenciji, organizirao je ligu za mlađe uzraste u konkurenciji djevojčica, Memorijalni turnir u mini rukometu Vilim Tičić te je pomogao klubovima u organizaciji sličnih turnira za mlađe uzraste. U suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom u idućoj sezoni planiraju još nekoliko uspješnih akcija.

Jedna je uspješna rukometna godina iza nas.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content