FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini

Sredinom prosinca, virovitičko-podravski župan Igor Andrović označio je početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Uz pitomački i orahovački, slatinski je treći poduzetnički inkubator na prostoru naše županije koji se “gradi”. Dva “nastaju iz temelja”, u Pitomači i Orahovici, dok će se Poduzetnički inkubator u Slatini nalaziti u zgradi Doma zdravlja koja će se rekonstruirati za nove i mlade poduzetnike i u kojem će se u budućnosti smjestiti 11 novih ureda. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, ovaj u Slatini će biti višenamjenski, jer će imati i jedan kreativni studio, kao i oprema za krojenje i šivanje. Sve to dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što bespovratna sredstva iznose oko 20 milijuna kuna.

Radove na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u staroj zgradi Doma zdravlja, izvodi tvrtka Građenje Marković iz Slatine, vrijednosti 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Trinas projekt iz Osijeka, vrijednosti 171.250 kuna.

androvic slatina ink e1547593839213 Custom

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima će Virovitičko-podravska županija plaćati smještaj. Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS).

(www.vpz.hr, fotografije: Ž. Felbar i K. Toplak)

[g-gallery gid=”502396″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content