FOTO Srednja škola Marka Marulića Slatina istovremeno uključena u tri projekta za unapređenje pismenosti

- PROMO -

Tijekom siječnja nastavljaju se provoditi aktivnosti koje su započele odobravanjem projekata koji potiču razvoj različitih vrsta pismenosti. Naime, nastavnici i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina aktivno su uključeni u realizaciju triju projekata za razvijanje digitalne, medijske, čitalačke, prirodoslovne, višejezične, multikulturalne i financijske pismenosti. Po tome je Srednja škola Marka Marulića Slatina možda i jedina škola u Hrvatskoj koja je istovremeno uključena u tri projekta unutar natječaja Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a sve uz podršku osnivača, Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića.

”IN MEDIAS ReStart” projekt je koji će kroz unaprjeđenje navedenih pismenosti omogućiti provedbu izvannastavnih aktivnosti usmjerenih na pripremu učenika za cjeloživotno učenje. Učenici i nastavnici će tako kroz razne edukacije i radionice unaprijediti svoje kompetencije i znanja, a krajnji cilj je izrada i održavanje školskih digitalnih novina (nositelj projekta je Osnovna škola Matije Gupca iz Zagreba).

51364645 609730732781681 3710233766669582336 n Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

Projekt ”Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti” želi na pristupačan, zabavan i kreativan način podići digitalnu i medijsku pismenost srednjoškolaca te ih iz konzumenata pretvoriti u proizvođače digitalnih medijskih sadržaja. Nakon obrazovanja nastavnika za e-learning i produkciju audiovizualnih sadržaja, napravit će se e-learning platforma za učenje sviranja četiriju instrumenata i pjevanja za pop i jazz glazbu. Učenici će učiti svirati rabeći on-line sustav, te snimati AV materijale o svom napretku koje će zatim podizati na adekvatne online platforme, a krajnji rezultat je osnivanje školskog glazbenog sastava. Nositelj projekta je Glazbena škola Ladislav Račić iz Zagreba.

Stručno usavršavanje 24 odgojno-obrazovna djelatnika iz područja financijske i digitalne pismenosti, te podizanje razine financijske i digitalne pismenosti razvojem ključnih kompetencija 160 učenika srednjih škola kroz provedbu izvannastavnih aktivnosti krajnji je cilj projekta ”Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću” (nositelj projekta je Strukovna škola Virovitica s 8 projektnih partera na projektu, 7 srednjih škola VPŽ i Virovitičko-podravska županija).

51446526 304003797137914 8772177420238192640 n Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

Kako bi se projekti realizirali tijekom prosinca i siječnja u školu su pristizala financijska sredstva, te oprema za izvođenje navedenih aktivnosti. Škola je tako dobila električne gitare, bubnjeve, klavijature, pianino, ozvučenje za sportsku dvoranu i bežične mikrofone, prijenosna računala, tablete, iPade, printere, video kameru, diktafone, AV komponente, namještaj, te brojnu drugu opremu.

(www.icv.hr, adf, SŠ “Marka Marulića” Slatina)

[g-gallery gid=”504366″]

Povezane vijesti

Skip to content