GODIŠNJA SKUPŠTINA Jaroslava Lulić nova je predsjednica virovitičkog likovnog kluba koji seli u novi prostor

Likovni klub Nikola Trick Virovitica u petak je u restoranu Flora održao Godišnju skupštinu. Tom prilikom, predsjednica Kluba Ankica Fijala iznijela je izvješće o radu LIK-a u 2018. godini gdje je izdvojila kako su vrijedni članovi svojom kreativnošću obilježili još jednu godinu. Tako je jedan dio članova sudjelovao na likovnim kolonijama diljem Hrvatske te ostvario zavidan broj samostalnih izložbi, kao i sudjelovanja na skupnim izložbama.

Također, presjednica je izdvojila kako su i prošle godine izložbom slika obilježili proslavu Dana grada te su sudjelovali na tradicionalnoj izložbi “Otvoreni most”. Osim toga, LIK je i u 2018. godini ostvario suradnju s Gradom Virovitica, Turističkom zajednicom, Dnevnim boravkom GDCK-a, Gradskim muzejom i mnogim drugim ustanovama. Važno je istaknuti i da je LIK dobio i novi prostor (zgrada između Konzuma i HT-a) gdje će prije svega održavati radionice za djecu i odrasle. Ne smijemo zaboraviti niti na brojne kolonije koje je LIK održao u prošloj godini, kao i na bogato obilježavanje 40 godina rada LIK-a.

Naravno, predsjednica je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli radu LIK-a, a posebnoj svojim članovima.

– Do kraja siječnja uz pomoć djelatnika Flore, trebali bi se preseliti u novi prostor gdje će se odvijati naše daljnje aktivnosti, a koji nam je razumijevajući naše potrebe pronašao Grad Virovitica – rekla je Ankica F. koja se ovom Skupštinom oprostila od uloge predsjednice, no i dalje će pomagati koliko je potrebno.

– Svim svojim kolegama likovnjacima zahvaljujem na pomoći tijekom protekle godine što su imali razumijevanja za moje teško zdravstveno stanje te su se trudili da likovni klub normalno funkcionira – rekla je Ankica F.

Potom je izabrano novo vodstvo LIK-a te je za novu predsjednicu jednoglasno izabrana Jaroslava Lulić.

Također, na Skupštini je iznesen i prijedlog rada LIK-a z 2019. godinu koji uključuje brojne izložbe, likovne radionice i kolonije, kao i nastavak suradnje s brojnim ustanovama te opremanje novog prostora likovnog kluba. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)