”Lujzi” u čast njegovom visećom kuglanom: Održan 3. Memorijal ”Željko Erceg Lujza”

U organizaciji HVIDR-e VPŽ i suorganizaciji Općine Čačinci, održan je 3. Memorijal u čast preminulom hrvatskom branitelju ratnom vojnom invalidu Željku Ercegu ”Lujzi”. Memorijal je u Čačincima započeo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Željkovom grobnom mjestu na čačinačkom mjesnom groblju, a potom je u Domu kulture održano natjecanje u visećoj kuglani, disciplini u kojoj se Erceg godinama natjecao kao član orahovačke i županijske HVIDR-e. Željkovu obitelj te nazočne branitelje u uvodu otvaranja memorijala pozdravio je predsjednik HVIDR-e VPŽ i županijskog Odbora za branitelje Mato Bubaš.

3. Memorijal Željko Erceg Lujza 2

-Želimo svake godine držati tradiciju obilježavanja dane pogibije i smrti naših pokojnih prijatelja i zato smo se danas okupili ovdje da odamo dužno poštovanjem našem Željku koji je bio veliki borac i veliki čovjek. Zato smo ove godine odabrali isključivo viseću kuglanu, disciplinu u kojoj je on nastupao i bio iznimno uspješan. Svi ovdje nazočni su njegovi prijatelji koji su dijelili s njim i ratni rov i poslijeratne trenutke u gradskoj i županijskoj HVIDR-i i svi znate koliko je velik bio. Zato moramo svake godini ustrajati na ovom događaju. Ne smije se zaboraviti niti jedno braniteljsko ime, jer ako mi nećemo raditi na čuvanju uspomene, neće nitko – rekao je Bubaš.

3. Memorijal Željko Erceg Lujza 4

Memorijal je službeno otvorio zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak.

-Moram se prvo od srca zahvaliti županijskoj HVIDR-i koja se trudi da se ne zaborave imena svih naših poginulih i umrlih branitelja, to je velika stvar. Moramo činiti sve svakim danom da očuvamo istinu o Domovinskom ratu, jer nažalost svjedoci smo svakodnevnih napada na hrvatske branitelje na svim nivoima i onda ispadne problem kada se hrvatski branitelj brani. Imao sam tu čast da sam dobro poznavao Željka, bili smo susjedi i dobro znam kako je u Domovinskom ratu i u svemu ostalom, davao maksimum od sebe i drago mi je da se ovdje svi prisjećamo njegovog lika i djela jer je on to itekako i zaslužio – rekao je Žužak.

IMG 3297

Na natjecanju je sudjelovalo pet ekipa, a na kraju je pobjedu odnijela HVIDR-e Orahovica, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Slatina dok se broncom okitila ekipa županijske HVIDr-e. U pojedinačnom dijelu najbolji je bio Damir Krklec, srebrni je bio Marin Peršić, a brončani Stjepan Pavić. (www.icv.hr, vg; foto: D. Fišli, V. Grgurić)[g-gallery gid=”502991″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content