Mlade snage TK Didon Virovitica nastupile na prvenstvu Hrvatske do 12 i 14 godina

Sjajan uspjeh na početku godine za tenisače i tenisačice Teniskog kluba Didon iz Virovitice. U protekla dva vikenda u Zagrebu i Osijeku igralo se prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 12 i 14 godina starosti. Pravo nastupa u glavnom turniru izborili su najboljih 32 igrača i igračica iz cijele Hrvatske.

Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske do 14 godina u Zagrebu pod vodstvom trenera Dražena Lovrekovića nastupio je Dominik Sabolić koji je u prvom kolu pobijedio Beka Pižuricu iz TK Iteam 6:1, 6:0 i ušao među najboljih 16. Za prolazak među osam igrao je protiv četvrtog nositelja turnira Erika Nikolića i izgubio rezultatom 2:6, 3:6. Dominiku je ovo prva natjecateljska godina u kategoriji do 14 godina i trenutno se nalazi na 24. mjestu na rang listi dječaka do 14 godina.

Capture1 Custom
foto: čitatelj

U organizaciji Teniskog kluba Olimpija u Osijeku se održalo prvenstvo Hrvatske za djevojčice do 12 godina. Pravo nastupa su imale najbolje 32 igračice iz Hrvatske. Ema Šantić kao 23. rangirana i Nika Dragičević kao 29. rangirana na rang listi djevojčica do 12 godina igrale su glavni turnir, dok je Lucija Podravac igrala kvalifikacije za ulazak u glavni turnir. Nažalost ždrijebom turnira već u prvom kolu nisu imale sreće, Ema Šantić izvukla je drugu nositeljicu, dvanaestogodišnjakinju Doru Biondić, koja je bila bolja i na kraju i zasluženo osvojila turnir.

Capture2 Custom
foto: čitatelj

Nika Dragičević igrala je protiv četvrte nositeljice, starije i iskusnije Lee Lebo i također se nije uspjela plasirati među 16 najboljih. Lucija Podravac igrala je kvalifikacije i malo je nedostajalo da i ona nastupi u glavnom turniru.

Iako su među najmlađim tenisačicama u ovoj kategoriji, za desetogodišnjakinje Niku, Emu i Luciju ovo je velik uspjeh, s obzirom da im je ovo prva sezona u natjecanju do 12 godina u kojoj mogu nastupati još dvije godine. Emu Šantić treniraju i vode treneri Željko i Marko Boos, a Niku i Luciju trener Dražen Lovreković.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content