NAKON PRAZNIKA U “NOVU” GIMNAZIJU Radovi na energetskoj obnovi pri kraju, očekivane uštede od 53 do 57 posto

U zgradi Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici dovršavaju se radovi na energetskoj obnovi koji su započeli u srpnju. Prema riječima ravnateljice Jasminke Viljevac, u ponedjeljak 14. siječnja, kada počinje „proljetni dio“, učenike će dočekati „nova škola“.

Naime, nakon što je početkom srpnja potpisan ugovor vrijedan 5.669.059,06 kuna, od čega Virovitičko-podravska županija sufinancira radove sa 2.500.000,00 kuna, a ostatak izdvajaju Fond za sufinanciranje kao i Fond za zaštitu okoliša, u ovoj obrazovnoj instituciji koja obilježava 100. obljetnicu, radovi su pri samom kraju.

Radove izvodi Tehno Elektro iz Đakova. Nositelj projekta je sama Gimnazija, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.

Projekt sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim projektom se planiraju uštede od 57 za toplinsku, do 53 posto za električnu energiju.

androvic e1547070284889
Foto: vpz.hr, foto: K. Toplak

Završetkom projekta, Gimnazija Petra Preradovića, „skočit“ će iz D u B energetski razred. Energetskom obnovom postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ukopanih dijelova ovojnice, stropa prema negrijanom tavanu, podova prema tlu i negrijanom prostoru. Zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena nova rasvjeta, instalirani fotonaponski paneli. Tako će Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, u čiju obnovu se značajnije počelo ulagati od 2014. godine, kada je župan bio još Tomislav Tolušić, zasjati u novom svjetlu.

– Bolji uvjeti školovanja za svu našu djecu naš su imperativ i obveza. Ovim će se projektom uštedjeti značajna sredstva koja ćemo moći uložiti u daljnje poboljšanje obrazovnog sustava – poručio je prilikom potpisa ugovora o izvođenju radova virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”501490″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content