“PJESMOM ZA ANTONIA” Velik odaziv ljudi dobrog srca na humanitarni koncert održan u Sopju

Tamburaški sastav Fijaker i Boss Band u nedjelju su u prepunoj dvorani Mjesnog doma u Sopju održali humanitarni koncert ”Pjesmom za Antonija”. Humanitarni koncert organizirali su Udruga žena Josipovo i KUD Podravac Sopje, uz pokroviteljstvo Općine Sopje. Sredstva sa koncert, kroz donacije sa ulaza i prodaje pića, prikupljala su se za operaciju Antonia Dupana (26) iz Josipova.

Nesretni je mladić prije dvije godina pao s radnog stroja Manitou, koji ga je pregazio. Zadobio je višestruke i za život opasne ozljede, zdrobljena mu je zdjelica, nastali su i drugi višestruki prijelomi i poremećen je rad velikog broja vitalnih organa te je u komi bio deset dana. Već ovaj utorak mladić odlazi u Italiju na još jednu operaciju.

Pjesmom za Antonia 35 Custom

Kako kažu Antonievi roditelji, Anica i Tihomir Dupan, nije im poznato koliko će ta operacija trajati, ni koliko će stajati, ali se nadaju da će biti uspješna. Dio će troškova pokriti HZZO, ali ne znaju točno koliko.

– Naš je sin već osam puta bio na operaciji u Zagrebu. Doktor koji ga je operirao preporučio je odlazak u jednu bolnicu u Italiji, specijaliziranu za taj oblik operacije koja je njemu potrebna. Antonio hoda, ali mu mjehur ne radi kako treba, pa mu poremećena funkcija mokrenja i često je dolazilo do problema uzrokovanih bakterijom, često je morao ići na ispumpavanje mokraće, jer mu je mjehur preslab i moraju mu stavljati kateter i ispuštati nakupljenu mokraću u vrećicu. Ovom operacijom bi se te tegobe otklonile i naš bi sin mogao normalno živjeti – objasnili su roditelji Antonia Dupana. Zahvalili su se organizatorima ovog humanitarnog koncerta i svima koji su na njega došli.

Pjesmom za Antonia 63 Custom

Članice Udruge žena Josipovo već su prikupljale financijska sredstva za Antonievo liječenje u Zagrebu, samoinicijativno u mjestima Josipovo i Bakić, jer, po riječima predsjednice Marije Čupar, veliki su to izdatci za roditelje i oni sami ih ne mogu pokriti.

– Antonio je do sada prošao osam teških operacija i nadamo da će ova biti posljednja. Drago nam je što uopće možemo odraditi ovu akciju i zahvalni smo što smo naišli na veliko razumijevanje KUD-a i načelnika Općine Sopje Berislava Androša. Svjesni smo da je svaka pomoć u ovakvoj situaciji dobrodošla. Na ideju organizacije ovog koncerta došao je predsjednik KUD-a Podravac Sopje, Domagoj Androš, kontaktirao je menadžera TS Fijaker i oni su pristali odraditi ovaj koncert. Odazivom na koncert sam jako zadovoljna i nadam se da ćemo prikupiti znatan dio sredstava kojima će se olakšati situacija u kojoj se roditelji nalaze – rekla je predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar, od kojih je akcija i potekla.

Pjesmom za Antonia 69 Custom

Predsjednik KUD-a Podravac, Domagoj Androš, zahvalio se svima koji su došli na koncert, kao i prijateljima iz TS Fijaker što su se bez razmišljanja odazvali. Frontman Fijakera, Ivan Rusan, pozdravio je organizaciju ovog i drugih takvih humanitarnih koncerata na koje se oni rado odazivaju, te dodao kako su ovakve akcije u sadašnje vrijeme potrebne u Hrvatskoj.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”504333″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content