Potpisivanje ugovora s pomoćnicima u nastavi s područja Slatine, Orahovice i šest općina 3. siječnja

Sutra (četvrtak), u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, s početkom u 13 sati održat će se svečanost potpisivanja ugovora između škola i pomoćnika u nastavi.

Naime, zajedničkom suradnjom Virovitičko-podravske županije, gradova i općina, pomoćnike u nastavi dobit će učenici iz Slatine, Orahovice, Suhopolja, Pitomače, Nove Bukovice, Gradine, Zdenaca i Voćina.

Po 50 posto sredstava izdvajaju Virovitičko-podravska županija, odnosno grad ili općina s područja s kojeg „pomoćnik u nastavi dolazi“. Projekt je pokrenut na inicijativu župana Igora Androvića.

– Nijedno dijete kojem je pomoć potrebna neće ostati samo, svatko tko treba dobit će potrebnu brigu i skrb i zato zahvaljujem gradovima i općinama jer su zajedno u ovom projektu s Virovitičko-podravskom županijom – kazao je župan Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija provodi projekt “In-In – integracija i inkluzija” za 44 pomoćnika u nastavi. Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487 kuna, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županija.

IMG 4448 e1546460382230
foto: K. Toplak

Nastavak je to projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, 2015. godine, kada je zaposleno 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi ovog iznimno uspješnog projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e.

Projektnu prijavu za “In-In – integracija i inkluzija”, napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content