Virovitičke košarkašice U-9 u Bjelovaru se pokušale suprotstaviti ekipama u kojima igraju dječaci

foto: facebook, ks-kckz

Košarkašice Virovitice do devet godina starosti ove godine natječu se u Regionalnoj ligi Sjever zajedno sa ekipama dječaka i mješovitim ekipama u istom godištu. Naime Hrvatski košarkaški savez odlučio je da se samo ovo natjecanje odigra u ovom obliku što je, mora se priznati, pomalo čudno.

Iako se očekivalo da će virovitičke djevojčice biti lak plijen ostalim klubovima na prvom turniru održanom u Bjelovaru još jednom se pokazalo da redovit dolazak na treninge i ozbiljan rad mogu pomrsiti račune jačima. Prvu utakmicu popularni “malci” odigrali su protiv domaće ekipe Vedi sastavljenu isključivo od dječaka. Iako su pružile žestok otpor, više od poraza od devet koševa razlike, od jačih dječaka nije se moglo postići.

foto: facebook, ks-kckz

Druga utakmica ponudila je još bolje izdanje Virovitičanki. Protivnik je bila mješovita ekipa iz Koprivnice sastavljena od dječaka i djevojčica. Iako je početak otišao na stranu Koprivnice u drugoj četvrtini ponajviše zahvaljujući odličnoj Miji Jerbić uhvaćen je priključak. Na kraju se na opće iznenađenje svih igralo na jednu loptu, a sreća je ovaj put pomazila Koprivnicu koji su na kraju slavili sa 19:18. Ipak bio je to na kraju poraz ravan pobjedi jer će Virovitičanke imati pravo na uzvrat u zadnjem kolu u Špišić Bukovici kako bi ih eventulna pobjeda odvela u polufinale Regionalne lige Sjever.

foto: facebook, ks-kckz

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Petra Grbac, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka, Dorotea Blažićević, Mia Jerbić, Lucija Petras, Ema Kovačević, Lana Grabić i Mia Milković.

Između utakmica su održane igre gdje su Virovitičanke pokazale raskoš svog talenta pa su od tri discipline u dvije osvojile 1. mjesto. Najpreciznija u izvođenju slobodnih bacanja bila je Lucija Petras dok je najbrža u vođenju lopte bila Petra Grbac. Odlična je bila i Mia Milkovic u poligonu stigavši na rub finala.

(www.icv.hr)

foto: facebook, ks-kckz