ZA “JAGLAC” PRIKUPLJENO 19 TISUĆA KUNA U Čačincima održan 6. humanitarni turnir “4 kafića”

Čačinci su još jednom pokazali veliko i humanitarno srce i pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Naime, u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša odigran je 6. tradicionalni humanitarni, malonogometni turnir ”4 kafića” s kojeg sav prihod ide za pomoć u radu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica.

Generalni pokrovitelj turnira bila je tvrtka Pan Parket Čačinci, a pokrovitelj Općina dok organizaciju potpisuje Turistička zajednica općine. Turnir u svom šestom izdanju zbog više razloga više neće biti turnir kafića.

-Zbog odigravanja malonogometnih turnira po regiji i mnoštva drugih razloga čak tri čačinačka kafića se nisu odazvala našem pozivu, neki su to na vrijeme najavili, neki ne, ali eto uspjeli smo sve skupa organizirati i na kraju donijeli odluku da će turnir od iduće godine nositi naziv ”Čačinci za Jaglac” i ekipe će biti kafići, institucije i tvrtke sa šireg područja. Hvala svima od srca koji su se odazvali, hvala ljudima velikog srca iz naše općine koji su i ovoga puta napunili dvoranu i pomogli i naravno hvala ekipama Caffe baru Bum Zdenci, Ru-Da Servisu Čačinci, ekipi Općine Čačinci i posebna zahvala Caffe baru Def koji je jedini sudjelovao na svim dosadašnjim turnirima. Najveća pohvala ide našoj zamjenici direktorice Turističke zajednice Ani Herceg koja je uložila ogroman trud u organizaciju ovog događaja – rekao je otvarajući turnir načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Turnir 4 kafića Općina Čačinci Custom
Ekipa Općina Čačinci

U poluzavršnim susretima susreli su se Caffe bar Bum i Def, odnosno Općina Čačinci i RU-DA servis. U prvom ogledu čačinački Def je bio bolja momčad i vrlo brzo povela preko Domagoja Ninčevića što se pokazalo i kao pobjednički detalj utakmice.

U drugom ogledu između Ru-da servisa i Općine bilo je zanimljivo do samog kraja. Poveli su ”općinari” preko Čilaga, poravnao je Kapetanović, a potom je za vodstvo Općine pogodio Ugarković. ”Serviseri” su potom pritisnuli i tražili izjednačenje, no u posljednjim sekundama Općina iz kontre preko Radića stavlja točku na ”i”.

Treće mjesto pripalo je CB Bum zahvaljujući dvama pogocima Ante Kundida, a veliko finale između Općine i Def-a bila je odlična i prije svega iznimno fer i korektna utakmica kakva i dolikuje ovakovom turniru. Na kraju je slavila ”Općina” Čačinci s 2:0 pogocima Periše i Ugarkovića, a organizator je pobjednički pokal odlučio uručiti drugoplasiranom Def-u i dati mu u trajno vlasništvo zbog vjernosti ovom humanitarnom događaju.

Turnir 4 kafića CB DEF Custom
Ekipa CB Def

Između polufinala i završnice odigrana je i revijalna utakmica dvije momčad najmlađe selekcije NK Mladosti Čačinci, one do 8 godina u kojoj je slavila prva ekipa pogotkom Andra Matešića.

I na kraju spektakl, svi “Jaglaci” su se spustili na parket i zajedno s organizatorima i vlasnikom glavnog pokrovitelja Pan Parketa Danijelom Smiljanićem podigli ček s prikupljenim novcem za Jaglac, a riječ je o 19.660 kuna.

Turnir 4 kafića 11 Custom

-Možda najviše govori zajedničko veliko hvala koje su naši Jaglaci u glas povikali po primitku čeka. Od srca veliko hvala Turističkoj zajednici, Općini, Pan Parketu, ekipama i ovim predivnim ljudima u Čačincima koji su nas i ove godine svojom gestom ganuli do suza. Nama ovo jako puno znači – zaključila je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

Organizator je za iduću godinu najavio još više sadržaja kako bi privukao još veći broj ljudi da se pomogne ovoj istinski humanoj udruzi.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”501301″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content