AGLOMERACIJA VIROVITICA Predstavljen dio nove opreme za održavanje i upravljanje odvodnje otpadnih voda

Javnosti je predstavljen dio nove opreme za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda nabavljene u sklopu „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“, kojim se uređuje sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda na području grada Virovitice i dijela Općine Špišić Bukovica i Lukač, odnosno, aglomeracije Virovitica.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti, među njima, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, sa zamjenikom Damirom Marenićem, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. Bili su tu i projektni partneri, predstavnici nevladinih udruga, gospodarstva i zainteresirani građani aglomeracije Virovitica, a imali su prigodu razgledati dio nove opreme ukupne vrijednosti 3.604.400,00 kuna – specijalno vozilo za održavanje sustava odvodnje, vozilo za snimanje sustava odvodnje te vozilo za prijevoz radnika i opreme.

MG 6881

Detaljnije o namjeni i načinu korištenja nove opreme govorili su predstavnici stručnih službi Virkoma i dobavljača opreme.

– Predstavljena oprema nabavljena je u okviru najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi Virkom, a uskoro nas očekuje i potpisivanje ugovora o izgradnji novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s kojim će se znatno poboljšati kvaliteta vodno-komunalna infrastrukture aglomeracije Virovitica. Nabavka ove opreme zasigurno će pomoći rješavanju mnogih problema u sustavu odvodnje na području naše aglomeracije, u prvom redu detekcijom raznih puknuća, prepreka i anomalija koje se nalaze u samom sustavu odvodnje – istaknula je Margareta Ptiček, direktorica tvrtke Virkom.

MG 6907

– Danas smo imali prigodu vidjeti samo dio opreme za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda, čija je ukupna ugovorena vrijednost više od 5.200.000,00 kn. Prezentirana oprema je u skladu s najnovijim tehnološkim rješenjima koja omogućuju siguran i učinkovit rad, a svakako će unaprijediti održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda aglomeracije Virovitica. Nabavka ove opreme stavlja Virkom u sam vrh javnih isporučitelja vodnih usluga, čime se Virkom promovira u lidera u širem okruženju te će zasigurno biti okosnica najavljenog okrupnjavanja unutar vodnog sektora – izjavio je Damir Marenić, upravitelj Virkoma i zamjenik gradonačelnika Virovitice.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.). (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”508755″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content