DA SE MENE PITA Treba li nam videonadzor u Virovitici?

Je li došlo vrijeme da Virovitica stane uz bok većim gradovima koji su svoje javne površine  od vandala i oštećenja zaštitili kamerama? Jer, građani su i više puta apelirali da je u pojedinim dijelovima grada videonadzor i više nego dobrodošao.

Razbijeni prozori na lokalima nakon subotnjeg provoda, haustori i ulazi u zgrade koji su nekome poslužili kao javni toalet, oštećena vozila na parkiralištima, polomljeni koševi, klupe i iščupane biljke iz gredica, igle na dječjim igralištima. Prizori su to kojih možda ne bi bilo da je na tim mjestima postojala kamera.

Ujedno, na meti vandala su često i područja koja su obnovljena ili izgrađena sredstvima iz EU fondova pa se postavlja pitanje tko će u konačnici podmiriti štetu nastalu, primjerice, na klupama u Malom parku ili na skupocjenoj fontani, kada počne s radom, a nekome postane meta?

Zato smo, dragi naši čitatelji, opet odlučili pitati vas za mišljenje i komentare. Mislite li da nam treba videonadzor u Virovitici? Gdje je on najpotrebniji i zašto?

Podijelite s nama svoja iskustva.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content