DUNJA K. IZ VIROVITICE POLUSESTRA JE J. ROĐAKA: “Ne znam što mu se dogodilo, srce mi se slama zbog djece”

blank
Foto: Frane Šarić

Dunja K. iz Virovitice polusestra je Josipa Rođaka koji je jutros zgrozio Hrvatsku nakon što je svoje četvero malodobne djece bacio s balkona u Pagu.

U telefonskom razgovoru rekla nam je da je u šoku zbog cijele situacije za koju je saznala preko prijatelja i medija. Ona i polubrat nisu se vidjeli više od osam godina, otkako im je umro otac Franjo, a koji im je bio glavna poveznica obitelji. Imaju još jednog polubrata, kratko nam je rekla. I on je u šoku zbog cijele situacije.

– Ne znam što mu se dogodilo, srce mi se slama zbog djece, samo neka se oporave, samo to želim – poručila je Dunja, majka dvoje mališana, koja kaže kako je Josip “uvijek stvarao probleme obitelji, ali da nikada nisu mogli zamisliti da bi mogao ovo napraviti”.

O stravičnom događaju javili su joj prijatelji i kumovi, kaže. S polubratom je bila rijetko u kontaktu i to uglavnom telefonom. Odnosi su nakon očeve smrti svake godine postajali sve hladniji, nisu se viđali, a i pozivi su bili sve rjeđi.

Za Josipa kaže kako je otišao iz Virovitice prije više od 15 godina. – Bio je problematičan, imao je i problema sa zakonom zbog navodne nelegalne prepodaje automobila, neko vrijeme je navodno radio i u Njemačkoj, prije ovog posla noćnog čuvara u kampu u Šimunima. Ne znam što mu se dogodilo da danas ovo napravi, ne mogu još vjerovati, samo da djeca budu dobro, njih mi je žao od sveg srca – ponovila je potresena Dunja K. koja je od svih četvero nećaka i nećakinja do sad vidjela tek najstarije dijete, rekla je, jer su se njoj i polubratu putevi davno razišli. (www.icv.hr)