Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske Nika Kozlinger treća u atletskom višeboju u svom godištu

blank

Proteklog vikenda, u Zagrebu je održano dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima u atletici, na kojem su nastupile i dvije Virovitičanke, sestre Lea i Nika Kozlinger.

U toj najkompleksnijoj i najzahtjevnijoj atletskoj disciplini sestre Kozlinger nastupile su u atletskom petoboju u konkurenciji kadetkinja (djevojke rođene 2004./05.).

Do odličnog rezultata Nika je je došla osobnim rekordima u utrci na 60 m prepone (10,14 s) i utrci na 600 m (1.53,07 s), što je bilo i najbolje vrijeme u 2005. godištu, ukupno je vrijedilo 6. mjesto u toj disciplini.

Dobar nastup bio je i u disciplinama bacanje kugle (7,24 m) i skoku u dalj (4,53 m). Najslabiji rezultat Nika je napravila u skoku uvis (1,22 m) zbog kojeg nije ostvarila i bolji plasman od 11. mjesta ukupno, odnosno 3. mjesta u 2005. godištu.

Lea je svoj najbolji nastup imala na utrci 60 m prepone, dok je u ostalim disciplinama išla ispod svojih mogućnosti, čemu je uzrok možda bio nastup pod prehladom, a što je u konačnici rezultiralo 9. mjestom u 2005. godištu, odnosno 20. mjestom u ukupnom plasmanu u konkurenciji kadetkinja.

– Obzirom na nedostatak uvjeta u odnosu na konkurenciju možemo reći da je dvoranska sezona uspješno završila i sada se okrećemo pripremama za sezonu na otvorenom, gdje očekujemo nove, dobre rezultate – rekao je trener Goran Kozlinger.

(www.icv.hr, gk)

[g-gallery gid=”509367″]