MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Mladom poljoprivredniku Dariju Sajku iz Čađavice odobrena potpora od 372.000 kuna

U Ministarstvu poljoprivrede jučer (četvrtak) su se okupila 132 poljoprivrednika iz središnje Hrvatske koji su potpisali ugovore za početak poslovanja mladih poljoprivrednika i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na svojim gospodarstvima.

Riječ je o projektima iz operacija 6.1.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ i 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih aktivnosti u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja RH, koji su nakon obrade i provedenih kontrola Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili odobrenje za provedbu aktivnosti koje su naveli u svom poslovnom planu.

780x400 154954733201 28
Foto: mps.hr

Među potpisnicima potpore projekta iz operacije 6.1.1. bio je i mladi poljoprivrednik iz Čađavice, vlasnik OPG-a Darijo Sajko, koji je od ukupno traženih 100 bodova, zadovoljio sa 82 boda u zahtjevu za potporu. Darijo je podnio zahtjev za pokretanje nove djelatnosti uslužnog prijevoza silaže i površinske obrade tla u sektoru pružanja usluga u ruralnom području. Potpora mu se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu. Za provođenje navedenih aktivnosti, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, vlasniku OPG-a Darijo Sajko odobrila potporu u iznosu 372.000,00 kuna.

– Sretan sam što vidim ovoliki broj mladih poljoprivrednika u jednoj dvorani. Malo ljudi to zna, ali imamo preko 20 tisuća poljoprivrednika mlađih od 40 godina u Hrvatskoj i taj broj raste iz dana u dan. Njihov rast i razvoj financiramo novcem EU fondova kojim poljoprivredne djelatnosti u Hrvatskoj želimo modernizirati, osigurati primjenu novih tehnologija i povećati konkurentnost – izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. (adf/mps.hr; Fotografije mps.hr i DS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content