MLADI U PROMETU Alkohol i brzina, kao i korištenje mobitela i sigurnosnog pojasa najčešći su prekršaji mladih

Suradnja policijskih službenika i Autokluba Virovitica na provedbi preventivno – edukativnih aktivnosti se nastavlja i ove godine, pa su tako u ponedjeljak, 25. veljače u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica policijski službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Virovitica Dario Gazibara i tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković, održali prvo u nizu edukativnih predavanja na temu sudjelovanja mladih u prometu.

Edukativna predavanja na ovu temu na području Virovitičko – podravske županije provode se već desetak godina i njima su obuhvaćeni svi učenici trećih razreda srednjih škola. Korištenjem edukativnih promidžbenih spotova i „pijanih naočala“ srednjoškolci se na ovim predavanjima upoznaju s prekršajima karakterističnima za ovu populaciju sudionika u prometu; upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i sjedanja u vozilo prijatelju koji je pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom brzinom većom od dozvoljene i prije stjecanja prava na upravljanje, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i za vozača i sve putnike u vozilu i opasnosti korištenja mobitela za vrijeme vožnje, i motornog vozila i bicikla, te važnosti korištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na motociklu i mopedu.

Ovakva edukativna predavanja će u cilju podizanja prometne kulture mladih i smanjenja njihovih stradavanja u prometnim nesrećama do kraja školske godine biti održana u svim srednjim školama na području županije. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content