OSVAJANJE PAPUKA Planinari HPD Papuk ponovno osvojili Ivačku glavu, iznad 750 metara još ima snijega

Treći ovogodišnji izlet, a prvi u veljači, po planu društvenih izleta HPD „Papuk“, održan je u nedjelju 10. veljače 2019. godine. S punim autobusom i dva osobna vozila, planinari iz Virovitice, uputili su se prema Papuku. Start je bio ispred zgrade Virovitičko-podravske županije, a prva stanica Jankovac. Tridesetak planinara HPD „Papuk“ i dva psa prehodalo je oko 14 kilometara, a polazak je bio od Planinarskog doma Jankovac.

Kretali su se planinarskim stazama preko Jezerca do Nevoljaša (HGSS kuća) gdje se obavezno napravila još jedna u nizu grupnih fotografija i to na vrhu Nevoljaš 740 metara, kod vidikovca. Ovdje se manja grupa društva odvojila i po dogovoru krenula put Jankovca kako bi obišli i Grofovu stazu. Nakon kratkog odmora i okrijepe veća grupa je nastavila put do Anđine barake (spomenik poginulim hrvatskim braniteljima) i drugog vrha Papuka, Ivačke glave 913 metara.

Nakon uživanja u pogledu, smijehu i dobrom društvu te obnove energije nastavili su put s Ivačke glave do Kožić hrasta (708 metara), preko predjela Sokolina sve do početne točke na Jankovcu, gdje su odmarali te uživali u gastronomskim specijalitetima. Za sve one koji se pitaju koliko i na kojoj nadmorskoj visina još ima snijega, vodič ove ekspedicije, Kristijan Paljar, kao i Tomislav, pažljivo su evidentirali i ustanovili da se snježni pokrivač, zadržao na visinama iznad 750 metara i to sa sjeverne strane Papuka. Snježni pokrivač mjestimice je deblji od 15 centimetara. Cilj ovog planinarenja je ispunjen jer su svi planinari uživali u prirodi i dobrom društvu. A oni koji su zagonetno pitali “ima li vukova”, odgovor je – nema. (HPD Papuk)

 

[g-gallery gid=”506511″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content