PAMETNE PLOČE SOFTVERA “MOZABOOK” U Virovitici održana edukacija za srednjoškolske profesore

U Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, uz djelatnike Nakladničke tvrtke Alfa, održana je edukacija srednjoškolskih profesora, a vezano za pametne ploče na kojima se koristi softver “MozaBook”.

Riječ je o softveru “MozaBook” kao temeljnim proizvodom, koja ima sve digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, a koji hrvatskim učenicima pruža mogućnost da u sklopu redovnoga školskoga obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom.

IMG 8525 Custom
foto: K. Toplak

Riječ je o u potpunosti digitalnim udžbenicima koji se sastoje od baze kojoj je temelj tiskani udžbenik, i nadogradnje u obliku slojeva s digitalnim sadržajima. Tako učitelj može zorno djeci predočiti procese poput mehanizma strojeva, unutrašnjosti računala ili ljudskog tijela, prirodne procese. Nazočne su na edukaciji pozdravile pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića, Jasminka Viljevac.

Ovo je još jedan od načina na koji Županija ulaže u razvoj znanja i obrazovanje za budućnost. MozaBook kao alat, Virovitičko-podravska županija je uvela prva u Hrvatskoj.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”507410″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content