Pobjedom nad varaždinskim Vindijem virovitičke košarkašice plasirale se na završnicu prvenstva Regije Sjever

Virovitičke košarkašice do 11 godina krenule su po povijesni uspjeh, a to je da se i treću godinu zaredom plasiraju na prvenstvo Hrvatske na kojem su prošle godine osvojile fenomenalno 5. mjesto.

Put do prvenstva Hrvatske nije lagan i prvo se treba plasirati među prva četiri mjesta u prvenstvu te izboriti nastup na završnici prvenstva Regije Sjever te na završnici ući u finale.

Inače Regija Sjever okuplja klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Nakon uvodne dvije pobjede na prvom turniru u Koprivnici bilo je nužno ostvariti još jednu u Varaždinu protiv domaćih igračica ŽKK Vindi. U utakmici koja je puno toga donosila i jednoj i drugoj ekipi Virovitičanke su bolje ušle u susret i prvu četvrtinu dobile sa 8:4, a do poluvremena prednost je porasla na +9. Ton igri davala je Nika Gverić postigavši na kraju 16 koševa, a u strijelce su se upisali i Monika Požežanac Sabolić i Hana Deskar sa četiri postignuta koša te Margareta Cenger i Ena Salajić sa dva koša.

Najbolji skakač bila je Alisa Lovreković, a nekoliko važnih skokova ostvarile su Nikolina Hetzel, Petra Turčinović i Lucija Grgurević dok se u prevođenju lopte istaknula Mia Jerbić. Lopte su osvajale Korina Bosnić i Eva Duršot dok su odlične obrambene rolice odigrale Nika Miljak, Dorotea Blažićević, Tamara Kosi i Lea Štampar.

Sve u svemu velika borbenost i zajedništvo na kraju je donijelo čak 15 koševa razlike odnosno vrlo važnu pobjedu.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 28:13

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić 4, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 16, Nika Miljak, Hana Deskar 4, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Petra Turčinović, Eva Duršot, Korina Bosnić, Dorotea Blažičević, Tamara Kosi i Lea Štampar.

Važna karika na ovom turniru bili su uvijek vjerni navijači kojih je ovaj put pristigao pun autobus te su svojim fanatičnim bodrenjem pomogli djevojkama kada im je bilo najpotrebnije.

U drugoj utakmici koja je bila više za prestiž, Virovitičanke su na megdan izašle prvakinjama Hrvatske u ovoj kategoriji, a to je ekipa Podravca iz Virja. Iako se ništa više osim časnog poraza nije moglo očekivati Virovitičanke su dokazale svoj veliki talent te gotovo do poluvremena u šahu držale više nego favorizirane Virjanke. Virovitički “malci” natjerali su trenera gostiju da sredinom druge četvrtine potraži time-out kako bi zaustavio seriju Virovitičanki. Upravo ta druga četvrtina, koju su Virovitičanke dobile 10:4 bilo je prvi put u posljednjih nekoliko godina da su favoriti iz Virja pokleknuli u jednoj od dionica utakmice. Kako su u navedenoj četvrtini igrale djevojčice rođene 2009. godine to je ujedno i naznaka da bi višegodišnjoj dominaciji Virjanki uskoro mogao doći kraj.

Ipak, “živi bili pa vidjeli” no trebat će tu još puno “žganaca pojesti”, odraditi puno zahtjevnih treninga i uz veliko zajedništvo slušati svoje trenere. Tada rezultat sigurno neće izostati. U drugom dijelu mlađim Virovitičankama ponestalo je snage i ponajprije zahvaljujući najboljoj košarkašici Hrvatske u ovoj kategoriji Ivi Šoš utakmica je na kraju završila sa 47:18. Najpreciznije kod “malaca” bile su Nika Gverić sa 10 postignutih koševa te Mia Jerbić sa šest koševa, a u strijelce se upisala i Alisa Lovreković.

ŽKK Virovitica – ŽKK Podravac Virje 18:47

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić 6, Margareta Cenger, Alisa Lovreković 2, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 10, Nika Miljak, Hana Deskar, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Petra Turčinović, Eva Duršot, Korina Bosnić, Dorotea Blažičević, Tamara Kosi i Lea Štampar.

Između utakmica održano je i natjecanje u košarkaškim igrama. Tu je briljirala Nika Gverić koja je pobijedila u brzom vođenju lopte. Odlične su bile i Margareta Cenger koju je jedna lopta dijelila od pobjede u izvođenju slobodnih bacanja te Hana Deskar, Mia Jerbić, Alisa Lovreković i Ena Salajić dohvativši polufinale u svojim disciplinama.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content