Policija: Vozač koji je u prosincu udario pješaka na pješačkom i otišao s mjesta nesreće bio je pod utjecajem lijekova

Vozač koji je u prosincu prošle godine osobnim automobilom naletio na pješaka i napustio mjesto događaja bio je tijekom nesreće pod utjecajem lijekova Metadon i Helex, koji utječu na psihofizičke sposobnosti vozača.

Objavila je to PU virovitičko-podravska u svom službenom priopćenju medijima u srijedu, nakon što je iz Službe kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja u Zagrebu stigao toksikološki nalaz krvi i urina vozača koji je skrivio nesreću.

Riječ je o jednom od slučajeva koji su u medijima podigli puno prašine. Podsjećamo, vozač taksija naletio je na pješačkom prijelazu kod Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica na pješaka koji je zadobio tjelesne ozlijede.

U tom trenu, s vozačem u taksiju su bile tri djevojčice koje je vozio kući iz škole. Policija se prvo oglasila kako je vozač napustio mjesto nesreće, da bi se desetak sati kasnije sam vozač sam javio Informativnom centru Virovitica.

Medijima je rekao kako je te večeri vozio taksi s tri djevojčice i da jednostavno nije vidio pješaka. Naglasio je da nije pobjegao s mjesta nesreće nego je unesrećenom i sam ponudio pomoć, budući da ga poznaje. U trenu nesreće s njim u taksiju bile su tri djevojčice koje je vozio kući iz škole. Naglasio je kako su mu kočnice proklizale na pješačkom prijelazu.

Policija je u svom priopćenju u srijedu izvijestila kako je u trenutku nesreće vozač bio pod utjecajem lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti vozača: Metadon i Helex.

“Vozaču je nakon prometne nesreće izuzeta krv i urin u Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske Županije, koji je dostavljen Službi kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja u Zagrebu. Po zaprimljenoj analizi, vidljivo je kako je 55 – godišnji vozač u trenutku prometne nesreće bio pod utjecajem lijekova Metadon i Helex, koji utječu na psihofizičke sposobnosti vozača. U prometnoj nesreći pješak je zadobio tjelesne ozljede” stoji u policijskom priopćenju.

Metadon je lijek koji se dobiva na recept i koristi se za liječenje kronične boli u terminalnih bolesnika i za primjenu u farmakoterapiji opijatskih ovisnika na preporuku ovlaštenih specijalista psihijatrije ili ovlaštenog liječnika službe za prevenciju i liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content