Predstavljen nacrt prijedloga Županijske razvojne strategije do kraja 2020. godine: Građani pozvani da daju prijedloge i kritike

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje župana Igora Androvića, održana je sjednica Partnerskog vijeća Virovitičko-podravske županije. Na sjednici je predstavljen nacrt prijedloga Županijske razvojne strategije Virovitičko-podravske županije do kraja 2020. godine. Prema riječima župana Igora Androvića, nacrt će biti izložen javnosti tijekom cijele veljače na službenim stranicama Županije kako bi svi građani mogli dati svoje prijedloge.

– Ova razvojna strategija trajat će do kraja 2020. godine i kako bi bila što bolja otvorena je široj javnosti za prijedloge i sugestije. Riječ je o puno projekata koje ćemo realizirati do 2020. godine. Najviše se okrećemo projektima koji se tiču gospodarstva i konkurentnosti u gospodarstvu, održivom okolišu i očuvanju kulturne i prirodne baštine – istaknuo je župan Andrović

IMG 8073

Nositelj izrade Razvojne strategije VPŽ je Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove VPŽ, a ravnateljica Razvojne agencije VIDRA-e Emina Kovač, kao regionalnog koordinatora za izradu razvojne strategije, istaknula je kako su na sjednici Partnerskog vijeća dobili nekoliko prijedloga od strane civilnog sektora koje će razmotriti te pozvala sve građane da daju svoje sugestije, prijedloge i kritike.

– Uskoro ćemo podići sve dokumente koji prate cijeli rad Partnerskog vijeća i radnih skupina na županijsku stranicu, kao i na stranicu Razvojne agencije VIDRA, kako bi sva zainteresirana javnost mogla dati svoje sugestije, prijedloge, kritike, bilo što po potrebi ovih dokumenata. Cilj je da Županijska strategija bude što kvalitetnija kako bi nam bilo lakše financirati naše projekte – istaknula je Emina Kovač.

IMG 8096
Foto: K. Toplak

Sjednici su nazočili zainteresirani dionici izrade Županijske razvojne strategije VPŽ koju su predstavile djelatnice VIDRA-e, Renata Taušan i Nataša Katalinić, a sjednici su između ostalih, nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić, načelnici općina, Pitomača (Željko Grgačić), Čađavice (Mirko Rončević), predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša, tajnik HOK OK VPŽ Božidar Jeremić, tajnik Županijske skupštine Ivan Horvat. (www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”506579″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content