RUKOMETNI SPEKTAKL Virovitičke Lavice u srijedu, 27. veljače igraju protiv zagrebačke Lokomotive

U srijedu, 27. veljače u 19 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici igra se utakmica 1/8 završnice Kupa Hrvatske za rukometašice. Domaće igračice 1234 Virovitice, prve u drugoj ligi, igraju s vodećom ekipom prve lige, ove sezone neporaženom zagrebačkom Lokomotivom.

Kuglice prilikom ždrijeba su se odlično poigrale, jer su to klubovi koji su u prošlosti često krojili vrh hrvatskog rukometa, a oba kluba ove godine slave sedamdeseti rođendan. U slavnoj prošlosti Virovitičanke su dva puta bile državne prvakinje, dok su Zagrepčanke uz niz naslova u domaćem prvenstvu i kupu osvojile dvije europske titule: Kup EHF 1991. i Challenge kup 2016. godine.

Virovitičke rukometašice vodi Zdenka Premužić, jedna od najboljih domaćih igračica u novije doba, a s druge strane bit će Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije i nekadašnji uspješni trener virovitičkog ženskog kluba. U trenutnom omjeru snaga, gošće iz Zagreba su apsolutne favoritkinje, jer u njihovom sastavu igra čitav niz reprezentativki: sestre Kalaus, sestre Posavac, Tea Pjević, Virovitičanka Josipa Kaselj…

Domaće igračice će pokušati pružiti što dostojniji otpor renomiranim gošćama. U svakom slučaju očekuje nas rukometni spektakl.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content