Suhopolje uskoro dobiva besplatan internet: Potpisan ugovor u sklopu inicijative WiFi4EU

Nakon provedenog javnog poziva na dostavu ponuda, u prostorijama Ureda načelnika Općine Suhopolje potpisan je Ugovor izvedbi instalacije bežičnog interneta. Ugovor su potpisali predstavnici naručitelja, načelnik Siniša Horvat te izvođač radova Pro-Ping d.o.o. direktor Danijel Begović

Podsjetimo, Europski parlament, Vijeće EU-a i Europska komisija postigli su politički sporazum o pokretanju i financiranju inicijative “WiFi4EU” kojom se podupire uvođenje besplatnih javnih Wi-Fi hot spotova u lokalnim zajednicama diljem Europske unije na javnim mjestima kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, bolnice i drugi javni prostori. Prepoznatljiv višejezični portal WiFi4EU omogućavat će tako korisnicima besplatnu, sigurnu i brzu internetsku vezu. Općine i gradovi će javne pristupne točke besplatnom internetu moći postaviti na trgovima, u muzejima, parkovima i knjižnicama, središtima života lokalne zajednice. Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima.

Na natječaj se prijavilo više od 13 tisuća europskih gradova i općina, među kojima 336 hrvatskih, a s područja Virovitičko-podravske županije, vaučere su osvojili: Virovitica i Slatina te Pitomača, Suhopolje, Nova Bukovica i Čačinci. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content