TJEDAN DJECE SA SRČANIM GREŠKAMA Djeca iz Cvrčka balonima će dati potporu malim hrabrim borcima

Do 14. veljače diljem Hrvatske obilježava se Svjetski tjedan djece sa prirođenim srčanim greškama. Tim povodom sutra (srijeda) će mališani Dječjeg vrtića Cvrčak u krugu Palače Pejačević simbolično pustiti balone u zrak i ukazati na važnost borbe za život svakog malog pacijenta koji se rodi sa srčanom greškom.

Akciju su inicirali članovi Udruge Veliko srce malom srcu iz Virovitice, kako bi ovim simboličnim činom još jednom poslali poruku da su uz male hrabre borce i njihove obitelji. Polaznici Dječjeg vrtića Cvrčak u pratnji članova Udruge balone će pustiti u 10.30 sati, a pridružit će im se i predstavnici Grada Virovitice.

U Hrvatskoj trenutno više od 10.000 djece živi sa srčanim bolestima, a svake godine rađa se najmanje 500 djece sa srčanim greškama. Udruga Veliko srce malom srcu, koja uz djecu i njihove roditelje okuplja i liječnike, medicinske sestre i sve one koji pomažu malim borcima, svake godine donira vrijedne uređaje, aparate i opremu bolnicama, školama i vrtićima. Svatko može postati članom i svojim angažmanom ili novčanim prilogom pomoći Udruzi u nastojanju da mala srca u cijeloj Hrvatskoj budu što zdravija i sigurnija.  (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content