Tri para u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca obnovila bračna obećanja

U virovitičkoj župi Blaženoga Alojzija Stepinca u Milanovcu i ove je godine upriličena obnova bračnih obećanja za bračne parove iz župe koji ove godine obilježavaju jubilarnu godišnjicu braka. Time je nastavljena lijepa tradicija obilježavanja Svjetskoga dana braka, koji s jedne strane želi pokazati važnost braka i obitelji za opću Crkvu i župsku zajednicu, a bračnim parovima nudi osvježavanje i utvrđivanje njihovoga dugogodišnja svjedočenja međusobne ljubavi i vjernosti bračnim obećanjima.

Ove su godine tijekom župne mise u nedjelju, 17.veljače godine obnovi svojih bračnih obećanja pristupila tri para: Zlata i Josip Laslo (45 godina braka), Matilda i Romano Tripalo (30 godina braka) te Žaklina i Siniša Mucak (25 godina braka).

Tijekom mise, blagoslovljeno je prstenje, a bračnim parovima poseban blagoslov podijelio je milanovački župnik velečasni Josip Homjak, koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost pouzdanja u Boga u svladavanju svakodnevnih životnih poteškoća, naglašavajući potrebu za stalnim usavršavanjem međusobne ljubavi i vjernosti u dobru i u zlu. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content