Udruga Napredak održala treće Prelo: Pjesmom i plesom čuvaju kulturnu baštinu Hrvata iz BiH

Protekloga vikenda održano je, treće po redu, Prelo kojeg je organizirala Udruga „Napredak“. Udruga već dugi niz godina okuplja Hrvate porijeklom iz Bosne i Hercegovine te organizira brojne aktivnosti i događaje. Upravo je „Prelo“ prilika za okupljanje i druženje, ali i za njegovanje kulturne baštine Hrvata iz BiH.

Ove godine Prelo su uveličali članovi Kulturno umjetničkog društva „Veseli posavljaci“ Bijelo Brdo, Izvorna folklorna skupina „Sloga“ iz travničke župe Guča Gora, Ženski vokalni ansambl “Napredak” iz Bugojna i profesor glazbe i pijanist Perica Mihaljević. Uz predsjednika i dopredsjednika Udruge „Napredak“ Tvrtka Kovačevića i Ivu Bilića, nazočne su pozdravili gradonačelnik Grada Slatine, Denis Ostrošić, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, te saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić.

Prelu su nazočili i Miran Janečić, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije, Siniša Knežević, načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske, Roko Perić, zamjenik načelnika Općine Voćin, dr.sc. Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Svim sudionicima uručene su Zahvalnice i umjetničke slike, a za dobru zabavu pobrinuo se Željko Jurić. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”508012″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content